Pe scurt, despre această tartă:
Este o mi-nu-nă-ţi-e!
Culinar, o încadrez la artă
Şi nu îi voi ierta nicio felie.
INGREDIENTE pentru aluat
- 125gr unt
- 90gr. zahar pudra
- 1 ou
- 250gr faina
pentru umplutura
- 500 gr crema de branza
- 100 gr ciocolata neagra (55 % cacao)
- 100 gr ciocolata cu lapte
pentru uns tava
- O lingura de unt
- Intr-un bol, amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudraAdaugam oul Presaram faina si omogenizam pana obtinem o coca
- Lasam coca la frigider pentru 30 minute. Apoi intindem coca intr-un vas termorezistent (diametru 26 cm), uns cu unt.
- Bagam tarta la cuptorul incins la 170 grade pentru 40 minute, pana se rumeneste.
- Lasam sa se raceasca, intre timp preparam crema.
- Topim ciocolata pe bain-marie O lasam sa se racoreasca 2- 3 minute, apoi o amestecam cu crema de branzaOmogenizam pana obtinem crema
- turnam crema peste blatul de tarta, lasam la frigider la racit cel putin 3 ore
- Pofta buna!
Maria
septembrie 1, 2013 @ 09:49
un desert perfect de week-end!
Sidy
septembrie 1, 2013 @ 15:50
Ohoooooooooooo….un adevarat rasfat !
Toamna lunga si frumoasa sa ai …..
DiaMar bucataria galbena
septembrie 3, 2013 @ 15:55
Vai,cum arata,o delicatesa!
Simona
septembrie 3, 2013 @ 20:18
O frumusete de tarta!! O portie si ptr mine mai este?!
Valentina Mihaescu
septembrie 3, 2013 @ 22:00
Delicoasa tarta si foarte aratoasa. Imi place mult.
Laura
septembrie 4, 2013 @ 11:00
Ce bunatate! Imi tare mult ca ai rabdare sa faci poze la fiecare pas 🙂
Liana Toma
septembrie 10, 2013 @ 23:31
O felie si pentru mine, te rog!!!
Te astept cu drag la provocarea Dulce Romanie, gazduita in aceasta luna de mine:
http://www.pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/dulce-romanie-provocarea-lunii.html