Organizația Mondială a Sănătății a definit un consum moderat de bere (concentrație de alcool 5%) cantitățile de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei. Potrivit cercetătorilor, berea consumată moderat are multe beneficii pentru organism: risc mai scăzut de boli cardiovasculare, de diabet de tip 2 și … de demență.

Evident, pentru ca beneficiile să fie reale, trebuie ca rețeta băuturii să respecte Legea Purității Berii. În cartea „Berea artizanală. Ghidul complet al berarului amator”, care poate fi găsită pe librarie.net, Klaus Kilng a enumerat materiile din care se fabrică berea „adevărată”, singurele permise în mod oficial: malțul de orz, apa, hameiul și drojdia.

Atenție: cine consumă regulat bere care respectă Legea Purității nici nu se îngrașă. Am citit pe lachicboutigue.ro că un pahar de 250 ml de bere are același număr de calorii cu un pahar de 250 ml de suc de portocale. Două treimi din calorii provin din alcool, iar cealaltă treime din carbohidrați. Așadar, berea fără alcool are și mai puține calorii, fiind o băutură foarte bună pentru hidratare.

Știați că …

… în Evul Mediu, oamenii care nu aveau apă potabilă beau bere? Datorită procesului de fermentare, băutura devenea sigură pentru consum.

… acest scurt material nu îi interesează pe rezidenții din Dubai. Ei nu au voie să consume niciun strop de bere. Doar turiștii pot consuma alcool în Emiratele Arabe Unite, după ce obțin un permis pe baza pașaportului. Dacă se plimbă pe stradă în stare de ebrietate, ajung direct la închisoare.

… dacă un bărbat bea o bere (500 ml, cu 5% alcool) într-o jumătate de oră, alcoolul va fi complet eliminat din organism de trei ori mai greu decât dacă ar fi consumat berea în aproximativ o oră.

… cea mai sănătoasă bere este cea fabricată în casă, deci citiți cartea despre care v-am vorbit și treceți la treabă!