Secretul pentru o carne de vita foarte frageda este macerarea. Aromele mirodeniilor folosite se imbina apoi cu deliciul sosului de mustar de Dijon.
Ce iti trebuie pentru 4 portii
Pt macerat (poza1):
– 600 grame pulpa de manzat
– 6-8 linguri sos de soia
– 4 linguri mustar dijon
– 1 lingurite de miere
– mirodenii italiene (sare de mare, rozmarin, cimbru, boia dulce, piper rosu, busuioc, tarhon)
– 1 lingurita piper rosu
Pt sosul de mustar dijon (poza 4):
– 3 linguri mustra dijon
– 200 ml smantana dulce (pentru gatit)
– 1 lingurita piper rosu
Plan de lucru:
– carnea se taie ca pentru snitele (poza 1). Amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru macerat, apoi adaugam carnea si lasam in acest bait 4-5 ore, la frigider (poza 2) .
– dupa acest timp, incingem gratarul si adaugam carnea, pe care o rumenim pe ambele parti. Atentie! Carnea se intoarce o singura data si fara a o intepa cu furculita. (poza 3)
– Amestecam ingredientele pentru sos intr-un vas si lasam pe foc la fiert cateva minute (maxim 5 minute) (poza 5).
– Am mancat cu o garnitura de baby morcovi si am savurat un pahar de vin rosu. (poza 6)
– Pofta mare!
Timp de preparare: 30 minute (fara a include timpul cat sta la frigider pt macerare)
Pret: 7.5 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
DiaMar bucataria galbena
mai 9, 2012 @ 20:15
Primul venit,primul servit.
Foarte buna mancarea.
Salutari!
Teobucatar
mai 10, 2012 @ 08:06
Foarte aromata trebuie sa fi fost vita cu atatea mirodenii!Sosul este nemaipomenit!
Simona
mai 10, 2012 @ 08:30
A mai ramas si ptr mine?! Delicios!!!
The Wandering Oltean
mai 10, 2012 @ 19:20
Carnea de vita la gratar… friptura preferata de mine!
Am pregatit si eu ceva cu un sos de mustar asemanator cu al tau si a iesit excelent.
AliceKitchenette
mai 11, 2012 @ 14:31
Delicios de bine arata….!
Mare Maria
mai 11, 2012 @ 17:49
Un adevarat deliciu:X!!!!!Am preparat si eu vita dar cu sos de masline si a fost fabulos la gust!!!!!
Fab Chef
mai 11, 2012 @ 21:34
Super reteta! Foarte bine scrisa reteta, cu toate explicatiile necesare. Imi place teribil sosul de mustar.
Angi
mai 15, 2012 @ 09:03
Salvat! Imi plac ingredientele, iar sosul trebuie sa fie f bune!
Cristina T
septembrie 1, 2012 @ 09:59
Eu am folosit doar baitul pentru macerat si apoi am facut carnea pe gratar (din ala adevarat cu carbuni). A iesit foarte foarte bun. Am facut in doua transe, in doua zile diferite dar din aceasi portie de carne macerata. A doua zi (deci dupa mai mult de 48 de ore de stat la macerat) a iesit excelenta. Multumesc pentru reteta.