VARZĂ CU SCĂRICICĂ AFUMATĂ ŞI CÂRNAŢI

poza 9

Dacă vă place varza proaspătă cu afumătură, aţi ajuns pe blogul potrivit. Vă prezentăm o reţetă uşor de făcut, cu succes garantat. O să vă lingeţi pe buze.

Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza 1)
– o varză mare (am folosit una de 2 kilograme şi jumătate)
– 600 gr de scăricică afumată
– 300 gr de cârnaţi
– 2 cepe
– suc de roşii/ bulion (am folosit bulion Sultan)
– cimbru, foi de dafin, chilli, sare şi piper

Plan de lucru:
– se taie în bucăţi scăricica şi cârnaţii (poza 2)
– se pun la călit cepele tocate mărunt (poza 3). După ce acestea îşi schimbă culoarea, adăugăm afumătura şi cârnaţii (de preferat picanţi) – poza 4
– acoperim cu apă, iar apoi adăugăm treptat varza tocată mărunt (poza 5). Nu se pune foarte multă apă, pentru că varza, în timpul fierberii, îşi lasă şi ea apă.
– după ce fiert varza (se verifică prin gustare), se adaugă condimentele (poza 6), iar apoi 3-4 linguri de bulion (poza 7). Se amestecă şi se mai lasă la fiert 10-15 minute (poza 8)
– se poate servi cu sau fără mămăliguţă (poza 9)

Timp de preparare: 120 de minute
Preţ: 2 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


4 Comments
Rozalia

februarie 25, 2012 @ 22:00

Reply

Cred ca este un deliciu trebuie sa incerc si eu pentru familia mea.
Mult succes. .

Rozalia

februarie 25, 2012 @ 22:01

Reply

Va multumesc,

petre

iulie 27, 2012 @ 20:21

Reply

cum fac sa vad toate retetele.multumesc

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020