Mi-a povestit mie o barză
Că s-a contrazis c-un struț
Cum că o rață pe varză
Nu-i așa bună ca un berbecuț
INGREDIENTE
- 1 cutie rosii intregi (am folosit de la Sun Food)
- 1 varza medie
- 500 gr pulpa de berbecut
- 1 ceapa
- 50 ml ulei
- boia dulce, boia iute
- 2 foi de dafin
- sare, piper boabe
PLAN DE LUCRU varza cu berbecut
- Primul pas in a gati varza cu berbecut este sa taiem varza fideluta.
- Curatam ceapa, o tocam marunt, apoi o punem la calit cu un praf de sareAdaugam carnea taiata cubulete Acoperim cu apa si lasam la fiert circa 30 minute
- Adaugam apoi varza acoperim cu apa (daca este necesar). Lasam aproximativ 30 minute sa se inmoaie bine varza, apoi adaugam rosiile Condimentam dupa gust si adaugam foi de dafin, piper boabe si sare.
- Lasam pe foc scazut pana cand se fierb si varza si carnea (pentru inca aproximativ o ora).
- Poftiti la varza cu berbecut !!!
Varza furajera este saraca in calorii, dar bogata in fribre si nu contine grasimi. Mai mult, contine mai mult fier decat o cantitate echivalenta de carne si mai mult calciu decat laptele.
Zoe Harcombe, cercetator pe nutritie si obezitate, spune ca leguma este bogata si in vitaminele A, C si K. Specialistul a amintit ca vitamina A este buna pentru sanatatea ochilor, vitamina C pentru sistemul imunitar, in timp ce vitamina K este esentiala pentru coagularea sangelui. Mai mult, spune Harcombe, varza creata contine si zinc, care ajuta corpul in lupta cu infectiile.
Alti experti au descoperit ca leguma respectiva reduce nivelul colesterolului, protejeaza organismul de cancer si scade inflamatia, cauza multor boli cronice, a scris ziare.com.