tort pavlova cu crema de vanilie

TORT PAVLOVA CU CREMA DE VANILIE

Pentru momente speciale în familie.
Mami montează blatul, crema, zmeura
Ceilalți, lingându-și buzele de bezea și de vanilie,
Exclamă: „Cât de bună-i prăjitura!!!”

INGREDIENTE pentru blatul de bezea

  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar (eu am folosit zahar tos, se poate folosi foarte bine zahar pudra)
  • 1 lingurita  amidon
  • 1 lingura zeama de lamaie (se poate folosi si otet de vin)pavlova cu crema de vanilie poza 1

pentru crema de vanilie

  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 120 gr zahar
  • 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • esenta de vanilie sau pastaie de vanilie

pentru topping

  • 250 gr zmeura
  • 200 gr cirese

PLAN DE LUCRU tort pavlova cu crema de vanilie

  1. Batem albusurile spuma, apoi treptat adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea care sa stea “batoasa” si sa fie lucioasa. Trebuie mixat bine pana se dizolva zaharul tospavlova cu crema de vanilie poza 2Apoi presaram amidonul cernut si zeama de lamaie si incorporam usor cu o spatula.pavlova cu crema de vanilie poza 3
  2. Desenam pe hartia de copt un cerc cu diametru de 24 cm, apoi asezam albusurile spuma in acest cerc, astfel incat sa semene cu un blat. pavlova cu crema de vanilie poza 4Lasam la cuptorul incins la 110 grade timp de 2 ore.
  3. Lasam blatul de bezea sa se raceasca in cuptor. pavlova cu crema de vanilie poza 5Am preparat blatul seara si l-am lasat sa se raceasca pana dimineata. Un pont pentru a se dezlipi mai usor blatul de pe hartia de copt este de a unge cu putin ulei hartia de copt inainte de a intinde bezeaua.
  4. Pentru crema, amestecam cu telul galbenusurile impreuna cu zaharul.pavlova cu crema de vanilie poza 6
  5. Turnam 25 ml lapte si omogenizam.
  6. Adaugam si faina cu amidonul, pavlova cu crema de vanilie poza 7amestecam continuu cu telul (pentru a nu se forma cocoloase), apoi turnam inca 25 ml laptepavlova cu crema de vanilie poza 8 si omogenizam.
  7. Restul de lapte (450 ml lapte) il punem la fiert impreuna cu esenta de vanilie sau semintele de la pastaia de vanilie. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul, pavlova cu crema de vanilie poza 9tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca. pavlova cu crema de vanilie poza 10Lasam la racit.
  8. Mixam untul, apoi adaugam treptat din budincapavlova cu crema de vanilie poza 11si mixam pana obtinem crema finala.pavlova cu crema de vanilie poza 12
  9. Acoperim blatul de bezea cu aceasta crema, pavlova cu crema de vanilie poza 13apoi cu un strat generos de fructe. Am ales zmeura si cirese, pavlova cu crema de vanilie poza 14insa se pot folosi ce alte fructe doriti. Absolut delicios acest tort pavlova cu crema de vanilie. Se topeste in gura.
  10. Pofta buna!tort pavlova cu crema de vanilie

4 Comments
Amanet Auto

iunie 22, 2016 @ 10:32

Reply

Arata foarte bine, sunt o gurmanda. Si nu e deloc greu de facut. Dar vrem si retete dietetice, cat mai muuuuulte.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020