Un tort delicious. Ne-am lins pe degete. Haplea vi-l recomanda, pentru ca se executa in timp record. Nu veti regreta.
Ce iti trebuie (poza1):
– 150 gr faina
– 40gr cacao
– 250 gr zahar
– 200 gr unt
– 4 oua
– esenta de rom
– un plic de praf de copt
-miez de nuca (3 linguri)
Pt glazura : (poza 10)
-100 gr ciocolata
– 30 gr unt
– 50ml frisca lichida (nu apare in poza)
Plan de lucru:
– topim untul (poza 2). Adaugam cacao (poza 3), apoi rand pe rand adaugam ouale (poza 4). Turnam zaharul (poza5).Totul s-a facut la foc mic. Apoi luam de pe foc si adugam in ploaie si faina care a fost amestecata cu praful de copt (poza 6). Presaram nuca macinata si turnam esenta de rom (poza 7). Incorporam usor.
– Ungem vasul (pentru copt prajitura) cu unt (poza 8 ) , turnam compozitia in vas (poza 9) si dam la cuptor pentru aproximativ 30 min (pana trece testul scobitorii).
– Scoatem negresa din cuptor si ne pregatim pentru glazura (poza 10)
Topim ciocolata cu untul si frisca lichida fara a fierbe (pozele 11, 12)
Turnam ciocolata calda peste negresa (poza 13).Ornam
– pofta buna! (poza 14)
Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul de coacere)
Pret: 15 leu (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
sarahadeeb
septembrie 18, 2011 @ 19:26
cred ca merge tare bine la cafeaua de dimineata.faina ai adaugat-o cat timp compozitia de blat (unt,zahar,caco,oua) era inca fierbinte sau trebuie sa astept sa se raceasca putin?merci.o seara minunata!
hapleablog
septembrie 18, 2011 @ 20:00
Nu trebuie sa astepti sa se raceasca. Doar o iei de pe foc
Alice
septembrie 19, 2011 @ 08:22
yummy ce bunatate ai facut aici!…vreau sieu o feliuta mica-mititica
maya
septembrie 19, 2011 @ 17:10
Tort dedicat blogului!
Pupici! :*
FLORY
septembrie 20, 2011 @ 14:36
Excelent,imi place tare mult!