TORT KINDER PINGUI

Un tort abslout delicios. Desi presupune si ceva munca, credeti-ne, merita incercat. Este perfect pentru sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena.La multi ani, anticipat, tuturor sarbatoritilor!

Ce iti trebuie  (poza 1)

Pt cele 2 foi:
– 10ua
– 200 gr zahar
– 5 linguri faina
– 5 linguri gris
– 5 linguri cacao
-2 pliculete zahar vanilat
-1 plic praf de copt
-50 ml lapte
-270 ml ulei
-1 praf de sare (pt batut albusurile spuma)

Pt crema: (poza 17)
-1  1/2 cutie crema de lapte DeLatte (lapte condesat indulcit)
-600 ml frisca
-150 ml lapte
– 1  1/2 pliculet gelatina (15 gr)

Pt glazura 1 (de la mijlocul prajiturii) (poza 14):
-180 gr ciocolata dark
-100 gr unt
-2 linguri apa
-3 linguri ulei

Pt glazura 2 (ornat prajitura) (poza 25):
-200 gr ciocolata cu lapte
-50 gr unt
-125 ml frisca lichida

Plan de lucru:
– preparam foile (blatul).Separam albusurile de galbenusuri. Mixam  galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat (poza 2), pana amestecul devine o crema densa (poza 3). Batem albusurile spuma cu un praf de sare (poza 4).
– Adaugam la crema de galbenusuri, pe rand, faina amestecata cu praful de copt (poza 5). Amestecam cu un tel, apoi presaram cacao (poza 6), grisul (poza 7). Incorporam laptele (poza 8 ) si, treptat, uleiul (poza 9).
– Compozitia se amesteca cu albusurile spuma (poza 10), cu ajutorul unui tel.
-Aceasta compozitie se imparte in doua (poza 11) si coacem pe rand fiecare foaie, intr-o tava de dimensiuni 40×30 cm, tapetata cu foaie de copt (poza 12). Lasam la cuptorul incins aproximativ 10-12 minute , la 160 grade (poza 13 ).
– La fel procedam cu cea de-a doua foaie. Lasam blaturile sa se raceasca.

Preparam glazura de la mijlocul prajiturii (poza 14). Punem ingredientele intr-un vas (poza 15) , le amestecam pe foc  pana se topesc, fara a ajunge la punctul de fierbere (poza 16). Lasam sa se raceasca.

Pentru prepararea cremei (poza 17):
-Punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece. Lasam 10 minute (poza 18). Intre timp, batem frisca (cu intaritor de frisca daca este cazul). Amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte (poza 19), iar restul de 100 ml lapte se incalzeste (atentie, fara a fierbe) si se dizolva gelatina.
– Turnam in amestecul de lapte condesat. Aceasta se incorporeaza usor cu o lingura de lemn in frisca batuta (poza 20).
– Lasam crema la rece 30 minute, cat sa se intareasca un pic (amestecam crema la interval de 10 minute, de jos in sus ). Intindem jumatate din crema peste prima foaie de blat (poza 21). Intindem glazura care s-a racit (poza 22), apoi restul de crema (poza 23). Asezam blatul 2 (poza 24)
-Preparam glazura cu care imbracam tortul (poza 25). Topim pe baie de apa ingredientele si obtinem glazura (poza 26).Ornam tortul. (poza 27)
-Deznodamantul este unul delicios! Asa cum am spus, merita efortul depus!

– Pofta mare! (poza 28)

Timp de preparare: 120 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 50 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)

 


22 Comments
incaunipocrit

mai 19, 2012 @ 07:55

Reply

Reblogged this on ATA MOTEK.

alinutzika

mai 19, 2012 @ 20:19

Reply

cat de bine arata……

gabyd33

mai 20, 2012 @ 06:47

Reply

Minunat!!! Exact la Kinder Pingui ma gandisem si eu pentru week-end-ul asta, dar am zis ca e prea greu :)).
Imi place!
Duminica frumoasa!

Cristina

mai 20, 2012 @ 08:18

Reply

Delicios!!!!

Mare Maria

mai 20, 2012 @ 13:03

Reply

Ai avut ceva de munca,dar a meritat:)!!!!Super delicios!!!!

zilahi adela

mai 20, 2012 @ 19:36

Reply

Imi placeee! Nu refuz, am sa o refac curand!!

maria mihalache

mai 20, 2012 @ 20:02

Reply

O grozavie de tort.

DiaMar bucataria galbena

mai 21, 2012 @ 09:31

Reply

Este preferatul copilei mele.Il fac deseori.
O zi buna!

Simona

mai 21, 2012 @ 17:29

Reply

Ce frumos este!!! Cat despre gust… o bunatate!! Sper sa-mi fac curaj si sa-l fac si eu odata.

Teobucatar

mai 21, 2012 @ 19:16

Reply

Minunat arata!Trebuie sa-l fac cat mai repede!

Lavinia

mai 22, 2012 @ 08:36

Reply

Ce bine arata!

PARADIS

mai 22, 2012 @ 14:56

Reply

Foarte frumos!L-am facut si eu de n’ori!Absolut Delicios!.

Magda Adina

mai 23, 2012 @ 07:41

Reply

Daca-ti spun ca nu l-am facut niciodata , ma crezi ? 🙂 Cred ca e un deliciu !!!

fantezie in bucatarie

mai 23, 2012 @ 12:39

Reply

foarte gustos!!!

pansy

mai 23, 2012 @ 18:55

Reply

Nici eu nu l-am facut niciodata,dar bag sama ca merita !

stela

octombrie 1, 2012 @ 17:21

Reply

lapte condesat in ml cat vine o cutie si jumate?

aurelia

octombrie 18, 2013 @ 16:09

Reply

te rog sa mi spui si mie de ce ai pus gris la blat?

hapleablog

octombrie 18, 2013 @ 22:16

Reply

Ca sa iasa blatul mai pufos

aurelia

octombrie 19, 2013 @ 09:53

Reply

multumesc, frumos 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020