Un tort care ți se topește în gură. Nu trebuie să fii maestru bucătar ca să îți iasă.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– ½ cană zahăr
– ½ cană lapte
– 500 ml frișcă lichidă
– 3 ouă
– 2 pliculețe de gelatină Dr. Oetcker
– fructe (un compot de ananas, o banană, o portocală, 2 kiwi)
– pișcoturi
Plan de lucru:
– se separă albușurile de gălbenușuri (poza 2)
– pe foc se pun gălbenușurile cu zahărul și cu laptele (poza 3). Amestecăm până obținem o cremă (poza 4) pe care o dăm apoi la răcit.
– batem albușurile spumă, batem și frișca (poza 5). Încorporăm albușurile în frișcă (poza 6).
– între timp preparăm gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar apoi o adăugăm în crema de gălbenușuri (poza 7). Compoziția se adaugă în amestecul de albușuri și frișcă.
– într-o tavă cu pereți detașabili punem un strat de pișcoturi (poza 8 ), peste care întindem jumătate din crema de tort. Presărăm o parte din fructele tăiate mărunt (poza 9). Mai punem un strat de pișcoturi (poza 10). Întindem crema rămasă și ornăm cu fructe (poza 11). Băgăm la frigider peste noapte.
– poftă bună! (poza 12)
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 23 ron
gabitza
noiembrie 3, 2010 @ 20:54
Arata senzational! Deja imi ploua in gura!!! 🙂
maria mihalache
noiembrie 3, 2010 @ 21:16
Wow………….ce bunaciune.
gabriela gosgodina
noiembrie 4, 2010 @ 19:16
wow ce bine arata!!!o feliuta vreau si eu!!!
hapleablog
noiembrie 4, 2010 @ 21:31
Multumesc fetelor.Intr-adevar usor de facut si foarte gustos.Gabriela am trimis prin e-mail o feliuta 🙂
vecaterina
februarie 4, 2012 @ 21:57
L-am facut de doua ori, ultima data pt. revelion, am avut mare succes cu el. Multumesc!
PS. Imi place mult stilul vostru foarte concis. Mult succes va doresc!
hapleablog
februarie 5, 2012 @ 07:24
Multumesc frumos pentru aprecieri!
Anne
decembrie 23, 2012 @ 11:13
O sa incerc sal fac si eu sper sami iasa