TORT DIPLOMAT EXOTIC

tort diplomat exotic 12

Un tort care ți se topește în gură. Nu trebuie să fii maestru bucătar ca să îți iasă.

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– ½ cană zahăr
– ½ cană lapte
– 500 ml frișcă lichidă
– 3 ouă
– 2 pliculețe de gelatină Dr. Oetcker
– fructe (un compot de ananas, o banană, o portocală, 2 kiwi)
– pișcoturi

Plan de lucru:
– se separă albușurile de gălbenușuri (poza 2)
– pe foc se pun gălbenușurile cu zahărul și cu laptele (poza 3). Amestecăm până obținem o cremă (poza 4) pe care o dăm apoi la răcit.
– batem albușurile spumă, batem și frișca (poza 5). Încorporăm albușurile în frișcă (poza 6).
– între timp preparăm gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar apoi o adăugăm în crema de gălbenușuri (poza 7). Compoziția se adaugă în amestecul de albușuri și frișcă.
– într-o tavă cu pereți detașabili punem un strat de pișcoturi (poza 8 ), peste care întindem jumătate din crema de tort. Presărăm o parte din fructele tăiate mărunt (poza 9). Mai punem un strat de pișcoturi (poza 10). Întindem crema rămasă și ornăm cu fructe (poza 11). Băgăm la frigider peste noapte.
– poftă bună! (poza 12)

Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 23 ron


10 Comments
gabitza

noiembrie 3, 2010 @ 20:54

Reply

Arata senzational! Deja imi ploua in gura!!! 🙂

maria mihalache

noiembrie 3, 2010 @ 21:16

Reply

Wow………….ce bunaciune.

gabriela gosgodina

noiembrie 4, 2010 @ 19:16

Reply

wow ce bine arata!!!o feliuta vreau si eu!!!

hapleablog

noiembrie 4, 2010 @ 21:31

Reply

Multumesc fetelor.Intr-adevar usor de facut si foarte gustos.Gabriela am trimis prin e-mail o feliuta 🙂

vecaterina

februarie 4, 2012 @ 21:57

Reply

L-am facut de doua ori, ultima data pt. revelion, am avut mare succes cu el. Multumesc!

PS. Imi place mult stilul vostru foarte concis. Mult succes va doresc!

hapleablog

februarie 5, 2012 @ 07:24

Reply

Multumesc frumos pentru aprecieri!

Anne

decembrie 23, 2012 @ 11:13

Reply

O sa incerc sal fac si eu sper sami iasa

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020