Un tort care ti se topeste in gura. Foarte racoritor, este recomandat in zilele calduroase de vara.
Ce iti trebuie (poza 1)
– 6 linguri de zahar
– 250gr mascarpone
– 250 ml smantana dulce (am folosi La Dorna cu 32% grasime)
– 1 pachet piscoturi
– 2 pliculete de gelatina Dr. Oetcker
– 1 pliculet de Tort-Gelee Dr. Oetcker
– capsuni (500grame pentru crema, 250grame pentru ornat)
– zeama de compot de capsuni pentru inmuiat piscoturi
Plan de lucru:
– intr-un bol mixam smantana lichida, apoi aduagam mascarpone (poza 2)
– mixam in continuare pana omogenizam (poza 3).Punem cele 2 plicuri de gelatina in 200ml apa (sau compot) si lasam timp de 10 minute (poza 4)
– Intre timp, mixam cele 500 grame de capusni (poza 5) iar compozitia obtinuta o turnam intr-un vas si amestecam cu 4 linguri de zahar(poza 6).
– Dupa cele 10 minute punem pe foc gelatina si amestecam in continuu pana se dizolva, fara ca aceasta sa dea in fiert (poza 7). Apoi gelatina se adauga peste compozitia de capsuni.(poza 8 ). Amestecul astfel astfel obtinut se incorporeaza usor (cu ajutorul unei linguri de lemn) in crema de frisca si mascarpone (pozele 9 si 10).
– Inmuiem piscoturile in zeama de la compotul de capsuni, apoi ii asezam intr-un vas de tort (poza 11 ), peste care turnam crema de capsuni. Dam la rece pentru 3-4 ore, apoi ne pregatim ingredientele pentru ornarea tortului (poza 13). Aranjam capsunile taiate pe jumatate (poza 14). Pregatim tort –gelee (cu cele 2 linguri de zahar ramase conform instructiunilor de pe ambalaj – poza 15).Turnam peste capsuni (poza 16). Bagam la frigider (poza 17).
– pofta buna! (pozele 18, 19)
Timp de preparare: 40 de minute (fara timpul cat sta la frigider).
Pret: 30 de lei (depinde de locul de unde ne procuram ingredientele si de inflatie)
adela zilahi
iunie 2, 2011 @ 05:45
Da intr-adevar foarte bunaaaaaaa si foarte bine arata!
Lia
iunie 2, 2011 @ 09:38
Cremos,aromat,racoros.
Bravo !
maya
iunie 2, 2011 @ 17:04
Aata super.Un desert racoritor si foarte gustos.Îmi place!
andreea-elena
iunie 2, 2011 @ 19:23
super!
Daniela Mircea-Addario
iunie 2, 2011 @ 19:28
Ce bine arata tortul, cu mascarpone si piscoturi, sigur e delicios. Multumesc de vizita, mi-am permis sa te trec in listuta mea la “urmariti”, in sensul bun bineinteles. Mi-a placut si povestioara despre preturi si produse din Italia. Eu daca nu pun produse de aici, nu maninca odrasla nimic in Romania… O seara placuta !
hapleablog
iunie 3, 2011 @ 16:15
Adela, Lia, Maya, Andreea, Daniela multumesc frumos pentru aprecieri.Un desert pe care il recomand ” calduros ” in zilele toride ale verii.
Dulcegarii culinare
iunie 6, 2011 @ 06:47
O minunatie racoritoare de vara ! minunat ! poate mesteresti si ceva cu cirese, ce zici ? 😉 O zi frumoasa
hapleablog
iunie 6, 2011 @ 07:33
O sugestie excelenta. Multumesc
Dulcegarii culinare
iunie 9, 2011 @ 21:14
Hic, adik ceva bun cu cirese sau menta pentru provocarea Dulce Romanie a lunii Iunie… O gazduiesc luna aceasta pe blogul meu… informatiile sunt aici…
http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/06/provocarea-lunii-iunie-dulce-romanie.html
mi-ar face o deosebita placere participarea ta ! multumesc anticipat. o seara faina..
jocuridecopii
iunie 14, 2011 @ 08:19
Un desert de nota 10..delicios
andreea
aprilie 19, 2012 @ 14:39
buna,am incercat torul asta,e delicios,am postat rezultatul pe facebook si am atasat si linkul sper ca nu te deranjeaza,multumesc,andreea.