TORT CU CREMA DE IAURT SI FRISCA

tort cu crema de iaurt si frisca 16

Trebuie să compensăm cumva avalanșa de mâncăruri grele care se vor regăsi pe masa de Crăciun, așa că vă propunem un tort ușor de digerat.

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– 700 gr de iaurt de oaie și bivoliță
– 300 ml de frișcă lichidă
– 250 gr de biscuiți
– un pachet de unt (200 gr)
– 2 pliculețe de gelatină (10 gr)
– un compot de ananas
– 4 linguri de zahăr pudră
– esență de rom
– cacao

Plan de lucru:
– măcinăm biscuiții cu mixerul (poza 2)
– topim untul (poza 3)
– amestecăm biscuiții măcinați cu o lingură de zahăr pudră, cacao (două linguri) și esență de rom – poza 4. Peste acest amestec turnăm untul și omogenizăm. Ce obținem întindem pe fundul unei tăvi cu preții detașabili (poza 5)
– batem frișca (poza 6)
– preparăm gelatina. O turnăm în 200 ml de compot, lăsăm așa timp de 10 minute (poza 7), iar apoi o dizolvăm pe baie de apă, având grijă să nu înceapă să fiarbă (poza 8 ). O lăsăm  2 minute să se răcească, iar apoi o adăugăm peste iaurt, împreună cu restul de zahăr pudră (poza 9)
– amestecul de iaurt se omogenizează cu frișca (poza 10). Încorporăm cu o lingură de lemn (poza 11). Jumătate din această compoziție se toarnă peste stratul de biscuiți (poza 12). Apoi adăugăm ananasul (poza 13) și completăm cu restul de cremă (poza 14). Decorăm și apoi băgăm la frigider minim șase ore (poza 15)
– poftă bună! (poza 15)

Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 25 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


6 Comments
Lia

decembrie 21, 2010 @ 07:50

Reply

Exact asa ceva am in plan de Craciun.
Tortul ciocolatos il las sa astepte Revelionul. 🙂

maria mihalache

decembrie 21, 2010 @ 19:17

Reply

Minunat acest tort pentru ziua de Craciun.

Ionescu

februarie 6, 2012 @ 21:16

Reply

Super tortul! Biscuitii i-am inlocuit cu piscoturi(inmuiate in prealabil in compot) si astfel am mai castigat minute bune.

hapleablog

februarie 7, 2012 @ 21:10

Reply

Ma bucur ca iti este pe plac reteta, chiar si cu ceva modificari.

daniel

martie 3, 2012 @ 19:32

Reply

Este foarte bun tortul si racoritor.Nu am respectat cantitatile dar le-am pus cat de cat in acelasi procent si am inlocuit si biscuiti cu piscoturi.

coco

iunie 1, 2014 @ 14:34

Reply

foarte lejer, buuunnnn!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020