TOCHITURA TARANEASCA

tochitura taraneasca 10

Haplea va invita sa incercati o reteta rustica……. o altfel de tochitura.

Ce iti trebuie pentru 4 portii  (poza 1)
– 500 grame carne tocata (vita si porc)
– 300 grame carnati afumati
– o cana fasole alba fiarta
– 2 cepe
– 1 morcov
– o cescuta cu vin
– 150 ml suc de rosii
– 1 lingura pasta de tomate
– ardei iute, sare, piper

Plan de lucru:
– tocam ceapa si morcovul, apoi le punem la calit (poza 2). Adaugam carnea tocata (poza 3) . Cand aceasta si-a schimbat culoarea, adaugam cescuta de vin (poza4)
– Turnam sucul de rosii (poza 5).
–  Intre timp taiem carnatii rondele mici si ii aduagam si pe acestia (poza 6)
– Presaram si fasolea (care a fost fiarta inainte de prepararea tochiturii), condimentam dupa gust (poza 7).
– Lasam pe foc aproximativ 20 min (poza 8 ). Adaugam o lingura de pasta de tomate  si mai lasam inca 5-10 minute pe foc (poza 9). Servim (poza 10).

Timp de preparare: 50 minute
Pret: 5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


4 Comments
Alice

mai 31, 2011 @ 18:56

Reply

Uff ce bunatate…si cite calorii..dar …e irezistibila 🙂

alison

mai 31, 2011 @ 19:29

Reply

chiar interesanta reteta si foarte pe placul meu!cu ce o servim ,muratura sau salata?:)

DIANA

iunie 1, 2011 @ 06:12

Reply

Chiar daca-i doar ora 9 , imi ploua-n deja-n gura ; ingredientele sunt pe placul meu …( si n-am voie nici carne de porc si nici preparate din carne )

Dulcegarii culinare

iunie 1, 2011 @ 06:12

Reply

Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele… 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat Haplea .. O zi frumoasa.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020