Voi știți cât de bine
Se combină berbecuțul cu măsline?
INGREDIENTE
- 500 gr pulpa de berbecut
- 400 gr rosii decojite in suc de rosii (am folosit de la SunFood)
- doua rosii decojite
- 150 gr masline
- 120 ml vin rosu
- 2 cepe medii
- un ardei rosu gras
- 2 morcovi
- o telina mica
PLAN DE LUCRU tocanita de berbecut
- va recomandam ca mai intai sa marinati carnea taiata cubulete intr-un amestec de mustar, zeama de lamaie, sare, piper, oregano si menta. Lasati carnea la frigider in acest amestec macar doua ore. Se va fragezi
- caliti 2-3 minute ceapa tocata marunt
- adaugati carnea si caliti pana cand isi schimba culoarea
- adaugati maslinele
- amestecati continuu timp de trei minute, dupa care adaugati legumele tocate si turnati apa cat sa acopere
- adaugati rosiile si sucul de rosii
- condimentati cu sare si piper
- lasati sa fiarba inca 60 de minute la foc mediu
- pofta buna!
Carnea de berbecut conţine fier si zinc are valori nutriţionale mari, fiind o sursă usor asimilabilă de fier si zinc. O porţie de carne de berbecut asigură aproximativ 30% din cantitatea din acest mineral de care are nevoie zilnic o persoană. Zincul este esenţial pentru cresterea oaselor, refacerea si cicatrizarea ţesuturilor si pentru întărirea sistemului imunitar.
Carnea de berbecut conţine, de asemenea, un aminoacid esenţial, mai rar întâlnit în alte alimente, care are capacitatea de a-i asigura organismului energia de care are nevoie pentru a funcţiona bine.
Simona
mai 27, 2015 @ 21:26
Cat de bun trebuie sa fie..