TOCĂNIȚĂ CU PASTRAMĂ DE PORC

tocanita cu pastrama de porc 8

Aici pastrama face totul. Dă mâncării o savoare deosebită.

Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
– 2-3 cartofi
– 500 gr  pastramă de porc
– 2 morcovi
– 3 cepe mai mici, usturoi
– 1  ardei gras
– busuioc
– 2 linguri bulion,
– 2oo ml suc de roșii
– sare, piper, condimente, ardei iute
– 50 ml de ulei
-slăninuță afumată

Plan de lucru:
– punem ceapa la călit, apoi adăugăm morcovul si carnea (poza 2)
– adăugăm slăninuța (poza 3)
– când carnea își schimbă culoarea, adăugăm sucul  de roșii (poza 4)
– adăugăm cartofii și ardeiul gras (poza 5), turnăm apă până la nivelul cartofilor (poza 6 )
– când carnea și legumele au fiert, punem 2 linguri de bulion, plus busuioc tocat (poza 7)
– mai lăsăm la foc redus până mai scade. Poftă bună! (poza 8 )

Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 3 lei/ porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


3 Comments
Lia

februarie 28, 2011 @ 12:17

Reply

Mama ce bun !
Pastrama de casa,sau din comert?
Eu mor dupa pastrama de oaie.Din pacate la noi nu gasesc.

hapleablog

februarie 28, 2011 @ 17:47

Reply

Pastrama din comert 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020