TIRAMISU

poza 16

Un desert cu specific italian, foarte uşor de făcut şi foarte delicios. Nu-i aşa că vreţi să gustaţi? Yummi!

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– 6 ouă
– 500 gr de mascarpone
– o pungă de pişcoturi Savoiardi
– 6 linguri de zahăr
– zahăr vanilat
– cacao
– cafea

Plan de lucru:
– se separă gălbenuşurile de albuşuri (pozele 2 şi 3).
– albuşurile se bat spumă (poza 4)
– zahărul se freacă cu gălbenuşurile (poza 5), iar peste ele se adaugă crema mascarpone (poza 6), care se omogenizează bine cu mixerul (poza 7). Turnăm compoziţia peste albuşuri (poza 8 ) şi încorporăm cu o lingură de lemn, amestecând uşor de jos în sus (poza 9).
– înmuiem pişcoturile în cafea unul câte unul (poza 10) şi le aşezăm în tavă (poza 11). Peste stratul de pişcoturi turnăm jumătate din compoziţia de cremă (poza 12).
– mai punem un strat de pişcoturi înmuiate în cafea (poza 13), peste care întindem ce a mai rămas din cremă (poza 14). Apoi presărăm cacao (poza 15) şi băgăm la frigider până se întăreşte crema.
– poftă bună! (poza 16)

Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 25 lei/tavă (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


1 Comment
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020