Tiramisu cu capsuni!
O să-ți placă-acest desert
Bunăciune între bunăciuni
Parfumat, cremos, perfect.
INGREDIENTE
- 12 piscoturi
- 250 gr mascarpone
- 100 gr ciocolata alba
- 2 linguri smantana grasa
- 50 ml lapte
- 200 ml compot de capsuni
- 500 gr capsuni
- 3 linguri de zahar
PLAN DE LUCRU tiramisu cu capsuni
- preparam un compot din 3-4 capsuni pe care le spalam si le scufundam in apa clocotita. Oprim focul dupa 10 minute, strecuram si lasam sa se raceasca.
- Preparam apoi siropul de capsuni. Spalam fructele, apoi le taiem in bucati si le punem pe foc impreuna cu cele 3 linguri de zahar. Le lasam pe foc aproximativ 10 minute, apoi lasam sa se raceasca.
- Pentru crema, amestecam mascarponele cu smantana si laptele, apoi adaugam ciocolata topita pe bain-marie . Omogenizam cu o spatula.
- Insiropam piscoturile in compotul de capsuni, apoi le aranjam in borcane sau in tava.
- Acoperim cu un strat generos de crema, apoi cu sirop de capsuni.
- Repetam procedeul, pana obtinem desertul final.
- Pofta buna!
Capsunile contin si fibre, benefice in mentinerea unui sistem digestiv sanatos si in prevenirea constipatiei. O portie de capsuni contin 2 grame de fibre. De asemenea, deoarece fibrele continute de capsuni incetinesc absorbtia de zaharuri din sange, sunt indicate a fi consumate cu moderatie si in cazul diabetului de tip 2.
Consumul de capsuni poate scadea riscul aparitiei bolilor degenerative. Deoarece contin acid folic din abundenta (la populatia in varsta o cantitate insuficienta de acid folic poate contribui la aparitia aterosclerozei, a bolilor vasculare sau poate chiar favoriza declinul functiei cognitive), capsunile sunt recomandate pentru a va reface rezervele de acid folic din organism.
Capsunile contin potasiu, vitamina K si magneziu, esentiale pentru mentinerea sanatatii oaselor, a scris garbo.ro.
Adela Zilahi
martie 29, 2016 @ 20:41
Nu ar avea cum sa nu-mi placa acest desert!! E o idee super la borcan.