Plecat-a Martinică în pădure
După fragi și după mure
Și după zmeura cea parfumată
Are poftă de o tartă.
INGREDIENTE pentru aluat
pentru umplutura
- un borcan cu gem de zmeura
pentru crumble
PLAN DE LUCRU tarta cu gem de zmeura
- Intr-un bol, amestecam untul rece cu zaharul, oul si faina. Framantam pana obtinem o coca
pe care o invelim in folie alimentara si o lasam la frigider pentru 30 minute. Intindem aluatul rece intr-o forma rotunda (diametru 26 cm). Intepam din loc in loc cu furculita. Am folosit o forma cu pereti detasabili.
- Lasam 30 de minute in cuptorul incins la 180 grade.
- Facem crumble-ul amestecand untul rece cu faina si zaharul,. Obtinem un aluat sfaramicios.
- Scoatem tarta din cuptor , o ungem cu gemul de zmeura (poza 7) (se poate folosi ce alt gem preferati)
si presaram crumble-ul. Lasam la cuptor tot la 170 grade, pentru aproximativ 10- 15 min.
- Iata tarta cu gem de zmeura. Pofta buna!
Cum am facut gemul de zmeura:
- 800 gr zmeura
- 500 gr zahar
Spalam bine zmeura proaspata, apoi o lasam la scurs in strecuratoare cateva minute. Punem intr-un vas zmeura impreuna cu zaharul si lasam circa 30 minute sa isi lase zeama.Fierbem apoi la foc mic, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Lasam pe foc pana cand obtinem consistenta dorita. Distribuim in borcane si le sterilizam inca 15 minute.
Silvia
martie 27, 2018 @ 18:01
Ce bun!! Voi face cu siguranta. Imi place orice cu zmeura.