Între tine și un desert de vis a mai rămas
Distanță cât de unde ești până la tarta cu-ananas.
Cu aceasta reteta participam la concursul aniversar de 8 ani Sun Food organizat de Sun Food si Divainbucatarie.
INGREDIENTE pentru blat
- 150gr unt
- 100gr. zahar pudra
- 1 ou
- 250gr faina
pentru umplutura
- 4 galbenusuri
- 400 ml lapte
- 100 gr zahar
- 4 linguri amidon
- coaja de portocala , lamaie
- 50 gr unt
pentru topping
- 1 borcan compot ananas de la Sunfood
- 1 plic tort gelee
PLAN DE LUCRU
- Intr-un bol, amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si oul Presaram faina si omogenizam pana obtinem o coca
- Lasam coca la frigider pentru 30 minute. Apoi intindem coca intr-un vas termorezistent (diametru 26 cm), uns cu unt.
- Bagam tarta la cuptorul incins la 170 grade pentru 40 minute, pana se rumeneste
- Lasam sa se raceasca, intre timp preparam crema.
- Amestecam galbenusurile cu zaharul Adaugam 3 linguri de lapte, omogenizam, adaugam amidonul si amestecam cu telul, apoi adaugam 50 ml lapte si amestecam bine.
- Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu coaja de lamaie si portocala. Cand incepe sa fiarba, adaugam compozitia de galbenusuri.
- Lasam sa fiarba la foc mic (amestecand in continuu) pana cand se ingroasa cremaLuam de pe foc, adaugam untul si amestecam energic pana cand se dizolva complet untul.
- turnam crema peste blatul de tarta, lasam la frigider la racit cel putin 3 ore apoi adaugam bucati de ananas si acoperim cu tort gelee (se prepara conform intructiuni de pe plic) .
- Pofta buna!
Gabriela
noiembrie 12, 2014 @ 17:25
Bună și răcoroasă tarta ta!
florin
noiembrie 12, 2014 @ 22:52
Nu am prea inteles unde este vanilia din denumirea preparatului. Doar acolo? Sau se si pune o pastaie / esenta / zahar vanilat?
hapleablog
noiembrie 16, 2014 @ 22:08
Eu am folosit zahar vanilat, insa poti folosi ce doresti :esenta, pastaie de vanilie, etc.
web design
decembrie 30, 2014 @ 14:39
tarta este una din prajiturile mele preferate