Un desert dulce-acrișor
La modă-n luna lui cuptor.
Știți? În acest an se poartă
Caise pe aluat de tartă.
INGREDIENTE pentru aluat
- 150gr unt la temperatura camerei
- 100gr. zahar pudra
- 1 ou
- 250gr faina
pentru topping
- 8 caise
- 2 linguri zahar brun
PLAN DE LUCRU tarta cu caise
- Intr-un bol, amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, oul si faina. Framantam pana obtinem o coca pe care o invelim in folie
- Lasam coca la frigider pentru 30 minute, apoi o intindem intr-un vas termorezistent (30×20 cm), uns cu unt. Intepam cu furculita aluatul pentru a nu se umfla
- Peste aluat adaugam caisele taiate jumatate
apoi acoperim marginile cu aluat si presaram zaharul
- Lasam tarta cu caise la cuptorul incins la 180 grade aproximativ 40 -50 minute, pana cand se rumeneste frumos deasupra
- Pofta buna!
Caisele sunt bogate în vitamina A, excelentă pentru pielea noastră! Această vitamină ne pregăteşte pielea pentru soare şi o protejează de agresiunile zilnice în mod natural, a scris csid.ro.
Pentru cele care doresc să-şi facă o mască de frumuseţe pentru ten pe bază de caise iată o idee: 3 caise zdrobite, o lingură de smântână proaspătă sau iaurt natural şi puţin suc de lămâie. Ingredientele se amestecă într-un bol, iar mixtura obţinută se aplică pe faţa curăţată în prealabil şi se lasă să acţioneze 20 de minute. Această mască 100% naturală va împrospăta tenul, îl va hidrata şi catifela.
olivia
iulie 17, 2015 @ 11:32
Apetisanta si probabil si racoritoare.
diamar bucatariagalbena
iulie 18, 2015 @ 14:19
Gustoasa si aromata.Iubesc aceste fructe