Plecat cadouri să împartă
Iepurașul pe poteci zburda
Energizat la maxim de o tartă
Cu biscuiți Oreo și mousse de cafea.
INGREDIENTE pentru blatul de biscuiti oreo
- 300 gr biscuiti oreo (2 pachete)
- 75 gr unt topit
ingrediente pentru mousse-ul de cafea
- 3 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 2 linguri de amidon de porumb
- 200 ml lapte
- 6 gr cafea solubila (am folosit 3 pliculete)
- 10 gr. gelatina (1 pliculet)
- 4 linguri apa rece
- 400 ml smantana pentru frisca
ingrediente pentru topping
- 50 gr ciocolata dark, pe care am taiat-o cu cutitul in forma de fulgi (Trecem apasat lama unui cutit de-a lungul ciocolatei si obtinem fulgii pe care ii presaram la intamplare)
PLAN DE LUCRU tarta cu biscuiti oreo si mousse de cafea
- Nimic nu este mai simplu decat realizarea acestui blat de biscuiti. Concret: topim untul, macinam fin biscuitii (cu ajutorul robotului de bucatarie), apoi amestecam biscuitii cu untul topit.
Obtinem un aluat pe care il intindem uniform pe fundul tavii (cu pereti detasabili, diametru 24 cm).
- Pentru prepararea mousse-ului de cafea solubila, cu ajutorul unui tel, amestecam galbenusurile cu zaharul pana cand devin cremoase.
Adaugam amidonul si amestecam.
Turnam treptat laptele fierbinte pana se omogenizeaza complet.
Punem pe foc mic pana cand se amestecul se ingroasa si obtinem consistenta unei creme (amestecam continuu).
Adaugam cafeaua solubila (ness-ul) si incoroporam.
Lasam sa se raceasca (la temperatura camerei).
- Punem gelatina la hidratat in apa rece (4 linguri) si lasam 10 minute, potrivit instructiunile de pe plic.
Dizolvam apoi pe foc mic fara a fierbe (pentru ca se distrug proprietatile gelatinei). Turnam peste crema de cafea si omogenizam cu telul.
- Mixam smantana pentru frisca pana cand aceasta devine ferma.
- Apoi incoropram usor cu o spatula de silicon in crema de cafea
- Turnam crema obtinuta peste blatul de biscuiti. Lasam la frigider cel putin 4 ore. Ornam cu fulgi de ciocolata.
- Pofta buna la tarta cu biscuiti oreo si mousse de cafea!