Pentru masa de prânz, sau de seară, vă recomandăm o trufanda.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
– un dovlecel
– 2 cartofi
– 3 morcovi
– o ceapă
– un ardei gras
– 1 litru de suc de roşii
– tăiţei de casă
– o legătură de pătrunjel
– 50 ml de ulei
– condimente
Plan de lucru:
– se curăţă şi se taie legumele (poza 2)
– punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm legumele tăiate (poza 3)
– ca să vedem dacă s-au fiert legumele, verificăm morcovul. El fierbe cel mai greu. Pasăm legumele fierte (poza 4) până obţinem pasta din poza 5.
– turnăm pasta în oala în care au fiert legumele, în care a rămas supa (poza 6) şi adăugăm condimente (poza 7). Punem la fiert, iar apoi turnăm sucul de roşii, lăsând pe foc încă 15-20 de minute (poza 8 )
– adăugăm tăiţeii de casă şi mai lăsăm să fiarbă 10 minute (poza 9)
– când este gata, presărăm pătrunjelul tocat mărunt (poza 10)
– se serveşte cu crutoane (poza 11)
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 2 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)