SUPA CREMA DE CONOPIDA CU GORGONZOLA

Produsa in Italia inca din secolul al XI-lea, gorgonzola este considerata unul dintre cele mai bune sortimente de branza albastra din lume. Gorgonzola este fabricata din inocularea unor culturi de mucegai, intr-un mod controlat. La inceput, are un gust mai dulce, un miros fin si este mai alba. In timp, aroma acesteia se maturizeaza, devenind mai pregnanta, iar branza se ingalbeneste, s-a scris pe acasa.ro.

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 1 kg conopida
– 1 ceapa
– 50 gr unt
– 5 catei de usturoi
– 200 ml lapte
-150 gr gorgonzola
– 50 ml smantana dulce
-200 ml iaurt de baut (nu apare in poza)
– sare

Plan de lucru:
– desprindem conopida in buchete mai mici, apoi spalam cu apa rece.
– calim in unt ceapa tocata si usturoiul (poza 2). Adaugam buchetele de conopida, apoi turnam laptele si apa in completare,cat sa acoperim conopida (poza 3). Lasam sa fiarba aproximativ 20 minute, pana cand este facuta conopida (incercam cu o furculita) (poza 4).
– taiem in cubulete gorgonzola (poza 5). Scoatem conopida fiarta si o transformam in pasta cu ajutorul blenderului. Adaugam cubuletele de branza gorgonzola, apoi subtiem dupa preferinte adaugand zeama in care a fiert conopida. Adaugam smantana lichida, iaurt si sare dupa gust.
– Amestecam si obtinem supa crema.
-servim supa, cu cateva cubulete de gorgonzola drept “topping” (poza 6)
– Pofta buna!

Timp de preparare: 30 de minute
Pret: 4.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


11 Comments
Any

octombrie 15, 2012 @ 18:54

Reply

Imi plac supele crema extrem de mult, e sezonul lor!
Cu conopida inca n-am incercat, dar nu-i tarziu!

DiaMar bucataria galbena

octombrie 15, 2012 @ 19:48

Reply

Da,da,da.imi place!

adnia

octombrie 15, 2012 @ 20:15

Reply

acum e randul meu sa spun ca n-am incercat reteta asta, dar conopida se numara printre preferatele mele, asa ca e numai buna de incercat!

Poliana

octombrie 16, 2012 @ 05:52

Reply

Imi place supa crema de conopida, iar cu gorgonzola cred ca fantastica!

Buburuza Bubu

octombrie 16, 2012 @ 06:45

Reply

Mmmmm gorgonzola ….o bunatate de supa!!!

Simona

octombrie 16, 2012 @ 10:31

Reply

Ce buna trebuie sa fie supita asta…

Maya

octombrie 16, 2012 @ 14:29

Reply

Mmm, un deliciu. O sa-mi fac o portioara, ca ai mei sigur nu vor!

Lia Maria Grozi

octombrie 18, 2012 @ 05:50

Reply

Delicioasa ! imi place conopida gatita sub toate formele… dar aceasta supa crema cu gorgonzola e grozava yumi,yumi…

Lia

octombrie 19, 2012 @ 16:50

Reply

O combinatie cum nu se poate mai delicioasa .
E perfecta pentru gustul meu.Sigur o incerc . 🙂

Elena

februarie 6, 2013 @ 20:51

Reply

Apetisant!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020