Produsa in Italia inca din secolul al XI-lea, gorgonzola este considerata unul dintre cele mai bune sortimente de branza albastra din lume. Gorgonzola este fabricata din inocularea unor culturi de mucegai, intr-un mod controlat. La inceput, are un gust mai dulce, un miros fin si este mai alba. In timp, aroma acesteia se maturizeaza, devenind mai pregnanta, iar branza se ingalbeneste, s-a scris pe acasa.ro.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 1 kg conopida
– 1 ceapa
– 50 gr unt
– 5 catei de usturoi
– 200 ml lapte
-150 gr gorgonzola
– 50 ml smantana dulce
-200 ml iaurt de baut (nu apare in poza)
– sare
Plan de lucru:
– desprindem conopida in buchete mai mici, apoi spalam cu apa rece.
– calim in unt ceapa tocata si usturoiul (poza 2). Adaugam buchetele de conopida, apoi turnam laptele si apa in completare,cat sa acoperim conopida (poza 3). Lasam sa fiarba aproximativ 20 minute, pana cand este facuta conopida (incercam cu o furculita) (poza 4).
– taiem in cubulete gorgonzola (poza 5). Scoatem conopida fiarta si o transformam in pasta cu ajutorul blenderului. Adaugam cubuletele de branza gorgonzola, apoi subtiem dupa preferinte adaugand zeama in care a fiert conopida. Adaugam smantana lichida, iaurt si sare dupa gust.
– Amestecam si obtinem supa crema.
-servim supa, cu cateva cubulete de gorgonzola drept “topping” (poza 6)
– Pofta buna!
Timp de preparare: 30 de minute
Pret: 4.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Any
octombrie 15, 2012 @ 18:54
Imi plac supele crema extrem de mult, e sezonul lor!
Cu conopida inca n-am incercat, dar nu-i tarziu!
DiaMar bucataria galbena
octombrie 15, 2012 @ 19:48
Da,da,da.imi place!
adnia
octombrie 15, 2012 @ 20:15
acum e randul meu sa spun ca n-am incercat reteta asta, dar conopida se numara printre preferatele mele, asa ca e numai buna de incercat!
Poliana
octombrie 16, 2012 @ 05:52
Imi place supa crema de conopida, iar cu gorgonzola cred ca fantastica!
Buburuza Bubu
octombrie 16, 2012 @ 06:45
Mmmmm gorgonzola ….o bunatate de supa!!!
Simona
octombrie 16, 2012 @ 10:31
Ce buna trebuie sa fie supita asta…
Maya
octombrie 16, 2012 @ 14:29
Mmm, un deliciu. O sa-mi fac o portioara, ca ai mei sigur nu vor!
Lia Maria Grozi
octombrie 18, 2012 @ 05:50
Delicioasa ! imi place conopida gatita sub toate formele… dar aceasta supa crema cu gorgonzola e grozava yumi,yumi…
Lia
octombrie 19, 2012 @ 16:50
O combinatie cum nu se poate mai delicioasa .
E perfecta pentru gustul meu.Sigur o incerc . 🙂
Elena
februarie 6, 2013 @ 20:51
Apetisant!!