SUPĂ CREMĂ DE BROCCOLI

supa crema broccoli 10

Broccoli este bogat în vitamine, iar în combinație cu smântâna este de-a dreptul delicios.

Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
– 400 gr de broccoli
– 1 litru de supă (cub supă Maggi)
– câteva fire de pătrunjel
– 200 ml de smântână lichidă
– 2-3 căței de usturoi
– 3 linguri parmezan
– sare, piper
– 50 ml de ulei de măsline
Pentru crutoane
– pâine toast
– busuioc verde şi uscat
– ulei de măsline

Plan de lucru:
– punem 1 litru de apă cu ulei la fiert (poza 2). Când apa fierbe, se adaugă broccoli (poza 3).
– între timp, tocăm pătrunjelul, pregătim usturoiul și cubul de supă (poza 4) și le punem în oală (poza 5)
– după ce broccoli a fiert 10 minute, îl scoatem într-o altă cratiță (poza 6) și îl transformăm în pastă cu blenderul (poza 7). Adăugăm această pastă în supă (poza 8 ), iar apoi presărăm cele trei linguri de parmezan, plus smântâna (poza 9). Mai mixăm un minut pentru omogenizare.
– se servește cu crutoane (poza 10)

Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 2 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


6 Comments
gabitza

noiembrie 20, 2010 @ 14:23

Reply

Arata foarte bine! Cred ca e si foarte buna cu parmezan, usturoi, smantana! yummy!

hapleablog

noiembrie 20, 2010 @ 18:55

Reply

Intr-adevar este foarte gustoasa.

gabriela gosgodina

noiembrie 20, 2010 @ 21:48

Reply

chiar azi mi-am cumparat 2 buchetele de broccoli frumoase..foc si am sa incerc reteta ta care arata foarte bine!o duminica placuta!

hapleablog

noiembrie 21, 2010 @ 07:29

Reply

Sa stii ca acum 2 zile am cumparat si eu 2 buchetele de broccoli…O sa fie mult mai gustoasa cu broccoli proapat.Si tie o duminica cat mai placuta.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020