STUFAT DE PORC

stufat din carne de porc poza6

Din mijlocul unei turme
De miei ce mergea spre piaţă,
Se aude-un grohăit:
Porcul vrea să treacă-n faţă.
E supărat că, de Paşte,
Nu e el vedetă-n sat,
Deşi e bun pe grătar,
La cuptor sau în stufat…

Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
– 6 bucati cotlete de porc (am folosit fara os)
– 2 legaturi ceapa verde
– 2 legaturi usturoi verde
– 500 ml sos de rosii
– 200 ml vin rosu sec
– sare, piper
– 50 ml ulei
– cimbru uscat, boia dulce
– cartofi (pt. garnitura)

Plan de lucru:
– Ungem o tava cu ulei, apoi adaugam bucatile de carne condimentate (poza 2).
– Turnam vinul peste carne, acoperim cu verdeata tocata (poza 3). Turnam si sucul de rosii (cat sa acopere carnea si verdeata) (poza 4).
– Lasam la cuptor pentru aproximativ 40-50minute (poza 5).
– Ca si garnitura am ales piure de cartofi (poza 6 ).
Pofta buna!

Timp de preparare: 60 minute
Pret: 6 lei/portie  (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


3 Comments
incaunipocrit

mai 2, 2013 @ 20:15

Reply

Reblogged this on Playground.

Toncean Sidonia

mai 3, 2013 @ 04:56

Reply

O minunatie stufatul tau !
Cred ca mi-ai dat o idee buna pentru Paste….sa fac stufat si eu.
Dar de miel .
Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
Un Paste fericit sa ai !

sisterskitchen

mai 3, 2013 @ 19:10

Reply

Bun,foarte bun stufatul asta!
Paste Fericit!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020