SOUFFLE DE CIUPERCI CU JAMBON

La şcoala de gătit
E literă de lege:
Pentru suflat iei 1,
Pentru souffle iei 10!

INGREDIENTE

  •  500 grame ciuperci
  • 100 grame cascaval
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana grasa
  • 100 gr jambon tocat marunt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • ulei de masline pt calit ceapa
  • 1/2 ardei iute tocat marunt
  • 3 linguri gris (sau pesmet)
  • sare, piper, un praf de sare pt batutul albusurilor, boia dulce

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. Spalam si taiem rondele ciupercile. Le punem in apa fiarta si le lasam pe foc circa 5 minute, apoi le scurgem bine de apa.
  2. Separat, calim ceapa tocata souflle de ciuperci cu jambon poza2Adaugam jambonul si mai lasam pe foc inca 5 minute. Condimentam cu sare, piper boia dulce  souflle de ciuperci cu jambon poza3apoi adaugam ciupercile bine scurse de apa si ardeiul iute tocat marunt. souflle de ciuperci cu jambon poza4Mai lasam pe foc inca 5 minute.
  3. Punem compozitia intr-un bol. souflle de ciuperci cu jambon poza5Separam albusurile de galbensuri, adaugam galbenusurile peste amestecul de ciuperci, souflle de ciuperci cu jambon poza6apoi  adaugam smantana.souflle de ciuperci cu jambon poza7
  4. Batem albusurile spuma (cu un praf de sare), apoi le adaugam peste compozitie.souflle de ciuperci cu jambon poza8
  5. Omogenizam usor cu o spatula de silicon si adaugam jumatate din cantitatea de cascaval si grisul.
  6. Turnam compozitia in 2 vase ceramice. souflle de ciuperci cu jambon poza9Acoperim cu restul de cascaval .souflle de ciuperci cu jambon poza10
  7. Lasam la cuptorul incins – la 190 grade pentru 20 minute – pana se rumeneste frumos deasupra souflle de ciuperci cu jambon poza11
  8. Servim cald sau rece, la fel de bun. souflle de ciuperci cu jambon poza12
  9. Din pacate nu a mai ramas si pentru poza in sectiune….. 

 

 

 

 


10 Comments
TeoBucatar

august 14, 2013 @ 19:15

Reply

Chiar eram curioasa ce poezioara ne servesti la un asa deliciu:)

DiaMar bucataria galbena

august 14, 2013 @ 20:28

Reply

Cu siguranta este super bun!Tare-mi plac ciupercile!

Toncean Sidonia

august 15, 2013 @ 12:39

Reply

Arata minunat si ti-a reusit tare bine!
Zau ca merita testata reteta asta….

Cristina

august 16, 2013 @ 07:50

Reply

Arata ff apetisant!

Retete vechi si noi

august 16, 2013 @ 09:40

Reply

Ti-a iesit perfect! felicitari pentru aspect si cred ca si gustul este pe masura!

Valentina Mihaescu

august 16, 2013 @ 10:33

Reply

Arata foarte apetisant! Sigur este si foarte gustos.

Sara & Miki

august 16, 2013 @ 10:45

Reply

M-am mai facut de mult un sufle si chiar mi-ai facut pofta. Arata super1

Magda Adina

septembrie 9, 2013 @ 17:32

Reply

Cu asta m-ai cam dat gata !!! 😉

alice

octombrie 8, 2013 @ 19:19

Reply

arata apetisant!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020