Ce poate fi mai desert decât ciocolata? Și ce poate fi mai ușor de făcut și la fel de delicios precum souffle-ul de ciocolată?
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza1):
– 4 ouă
– o ciocolată Milka de 100 de grame
– unt
– 60 gr de zahăr
Plan de lucru:
– separăm, în două castroane, patru albușuri și două gălbenușuri (poza 2)
– batem albușurile spumă, cu zahărul (poza 3)
– topim ciocolata pe baie de apă (poza 3). Batem gălbenușurile și peste ele adăugăm ciocolata topită (poza 5), plus două-trei linguri de spumă de albușuri (poza 6). Amestecăm.
– Încorporăm toată compoziția de albuș, amestecând ușor cu o lingură de lemn. (poza 7)
– ungem formele cu unt și turnăm souffle-ul în ele (poza 8 ). Punem formele în apă, într-o tavă de cuptor.
– băgăm la cuptor și lăsăm aproximativ 25 de minute.
– servim simplu (poza 9) sau cu caramel (poza 10)
Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 1,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Retete Prajituri
septembrie 21, 2010 @ 17:30
Mi-a placut, foarte informativ.
Retete Prajituri
septembrie 22, 2010 @ 14:17
Hmm, ce interesant.