SOUFFLE DE CAISE

souffle de caise12

Un desert ușor, rapid și de sezon

Ce îţi trebuie pentru 8 porţii
(poza1):
– 4 ouă
– 1 kilogram de caise
– 250 gr de zahăr pudră
– unt pentru uns formele
– coajă de lămâie, esență de rom (opțional)

Plan de lucru:
– pasăm caisele cu blenderul (poza 2)
– răzuim coaja de la jumătate de lămâie (poza 3)
– separăm albușurile de gălbenușuri, batem albușurile spumă (poza 4)
– frecăm gălbenușurile cu zahărul (poza 5), apoi adăugăm coaja de lămâie (poza 6), iar apoi pasta de caise (poza 7)
– amestecăm cu o lingură de lemn, iar apoi adăugăm spuma de albușuri (poza 8 ). Încorporăm ușor (poza 9)
– ungem formele cu unt (poza 10)
– turnăm compoziția în forme (poza 11), le punem într-o tavă de cuptor, în care turnăm apă până la jumătatea formei. Băgăm la cuptor aproximativ 25 de minute.
– poftă bună! (poza 12)

Timp de preparare:
40 minute
Preţ: 1 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


4 Comments
Irina

august 4, 2010 @ 10:54

Reply

Mi se pare excelent!

Vasile Floroaia

august 5, 2010 @ 10:55

Reply

Simplu si aromat.

hapleablog

august 6, 2010 @ 17:52

Reply

Ma bucur ca iti place 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020