SĂRMĂLUŢE ÎN FOI DE VIŢĂ

poza 11

Dacă vă plac sărmăluţele în foi de viţă şi nu ştiţi cum se “fabrică”, citiţi reţeta de mai jos. Veţi vedea că este la îndemâna oricum să gătească acest fel de mâncare.

Ce îţi trebuie pentru 60 de sărmăluţe (poza 1)
– 1,5 kilograme de carne tocată amestecată porc şi vită
– foi de viţă (proaspete sau conservate)
– 2 legături de ceapă verde/ 4 ceapă uscată
– 100 gr orez
– 50 ml ulei
– suc de roşii
– mărar, pătrunjel

Plan de lucru:
– Se căleşte ceapa în ulei (poza 2). După ce îşi schimbă culoarea, se adaugă orezul spălat în prealabil în trei ape (poza 3)
– între timp se adaugă piper, mărarul şi pătrunjelul (plus sare, dacă foile de viţă sunt proaspete) – poza 4. Se amestecă bine.
– lăsăm ceapa şi orezul călite să se răcească, iar apoi le punem peste amestecul de carne şi verdeaţă. Omogenizăm (poza 5).
– se taie foaia de viţă astfel încât să poată fi “împachetată” şi se aşează un pumn de compoziţie (poza 6).
– se împăturesc toate sărmăluţele şi se aşează într-o cratiţă (poza 7)
– se acoperă sarmalele cu apă (poza 8 )
– se lasă pe foc circa 60 de minute, după care adaugă sucul de roşii (poza 9)
– se mai lasă o jumătate de oră la fiert (poza 10)
– poftă bună (poza 11)

Timp de preparare: 120 de minute
Preţ: 30 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


2 Comments
Olivia

noiembrie 30, 2013 @ 14:54

Reply

Ieri am facut, dar de post:) am pus si cateva ciuperci…mi-au isit de minune:)

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020