Anchetă mare într-un port.
S-a scufundat corabia.
Din ce se pare, căpitanul
Bău prea multă sangria.
A dat pe gât butoiul tot
Nefiind băutor abil…
Deci sfatul nostru: preparaţi
Dar consumaţi responsabil.
Ce iti trebuie (poza 1)
– 1 litru vin rosu (demisec sau sec)
– 50 ml coniac
– 4 linguri de zahar brun
– 3 portocale
– 1 lamaie
– 2 rondele de ananas proaspat
Plan de lucru:
– stoarcem 2 portocale si jumatate de lamaie. Intr-un vas mare turnam vinul, apoi adaugam coniacul (poza 2). Presaram zaharul si amestecam (poza 3).
– Adaugam zeama de lamaie si portocala (poza 4). Taiem cubulete ce fructe ne-au ramas si le adaugam in vin (poza 5).
– Lasam la frigider cel putin o ora, apoi servim (poza 6). Daca vreti sa lasati peste noapte, scoateti citricele cu coaja, pentru ca altfel bautura se amaraste.
Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 20lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Adina
ianuarie 9, 2013 @ 20:31
Merge perfect cu paella mea. Multumesc de reteta – am salvat-o.
Simona
ianuarie 9, 2013 @ 21:01
Cu masura sau nu, as cere si eu un pahar!!
Alina
ianuarie 10, 2013 @ 06:01
… Imi aduce aminte de studentie Sangria! E musai sa cer si eu un pahar, dar voi tine cont de sfatul tau 😉
Tincuta Clocotici
ianuarie 10, 2013 @ 06:09
Imi place. Merge foarte bine vara, dar acum cred ca prefer vinul fiert.
Buburuza Bubu
ianuarie 10, 2013 @ 07:16
I Love Sangria!
coco
ianuarie 10, 2013 @ 10:42
fac de sarbatori tot timpul , imi plaaaceee 🙂