Pe covorul zburător
Aveau mâncăruri fel de fel.
Aladin, deasupra norilor,
Servea salată falafel.
INGREDIENTE
- 400 gr naut din conserva (am folosit de la SunFood)
- 2 rosii tocate marunt
- 2 castraveti tocati marunt
- 2 catei de usturoi
- zeama de ¼ lamaie
- 5 linguri iaurt
- 2 linguri seminte de susan
- 20 ml ulei de masline
- 1 lingurita oregano uscat
- sare, piper
PLAN DE LUCRU salata falafel
- tragem la tigaie cateva minute semintele de susan
- pregatim dressingul pt salata. Amestecam iaurtul cu usturoiul pisat, uleiul de masline, zeama de lamaie si oregano
- intr-un bol amestecam boabele de naut scurse bine, impreuna cu castravetii si rosiile tocate marunt. Adaugam si semintele de susan, sare, piper dupa gust
- servim salata cu dressingul de iaurt
- Salata falafel este gata foarte repede. Pofta buna!
Foarte simplu de realizat, acest fel de mancare mai este numit si „falafel la farfurie”. Retetele variaza de la o bucatarie la alta. Daca aveti tahini (pasta de naut) in casa, puteti adauga pentru a-i spori savoarea orientala. Ideal este preparati si o lipie. Merg de minune impreuna. Noi am servit cu parantha, o lipie din faina integrala a carei reteta o vom posta in curand pe blog.
Aceasta salata este buna in orice anotimp. Iarna ofera energie, iar vara te racoreste. Ingredientul principal, nautul, contine proteine, aminoacizi vegetali, zaharuri cu absorbţie lentă, fibre, vitamine (E, complexul B şi C), minerale (magneziu, mangan, calciu, potasiu, fier, zinc) şi carbohidraţi, nutrienţi care stimulează buna funcţionare a nervilor, a muşchilor, enzimelor şi hormonilor. Având un indice glicemic mic, nautul este bun si pentru diabetici.