Rețeta pentru o viață-ndelungată:
Mișcare multă și… salată
INGREDIENTE
- 1 conserva de porumb (am folosit de la SunFood)
- 1 conserva de ton
- 1 salata mica
- 2 fire ceapa verde
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- capere
- sare, piper
PLAN DE LUCRU salata de ton
- tocam ceapa marunt, tocam sau rupem salata . Le amestecam intr-un bol impreuna cu porumbul scurs, adaugam tonul si caperele. Asezonam dupa gust.
- pofta buna!
Tonul reprezinta o sursa importanta de Omega-3 acizi grasi si DHA (acidul docosahexanoic). Acizii grasi Omega-3 s-au dovedit a fi benefici pentru sistemul cardiovascular, protejand, totodata, plamanii impotriva astmului, creierul impotriva bolii Alzheimer si impotriva declinului cognitiv si, nu in ultimul rand, articulatiile impotriva artritei.
Studiile arata ca acizii grasi Omega-3 au proprietati anti-cancer. Mai mult, tonul contine seleniu, o componenta a unei enzime detoxifiante puternice in corpurile noastre numita glutationa peroxidaza. Tonul este, de asemenea, o sursa importanta de vitamine B si de acid folic, a scris bucataras.ro.
Este recomandat sa nu cumparam ton proaspat deoarece contactul cu aerul ii va afecta culoarea, aroma si proprietatile nutritive. Daca alegem, totusi, sa pastram tonul proaspat in frigider, cel mai bine este sa il asezam pe un pat de gheata, in partea cea mai rece. Cu toate acestea, pe termen lung, cea mai buna varianta este aceea a congelarii, a mai mentionat sursa citata.