Un curcan făcea mișto-uri
Până-a devenit rulouri…
INGREDIENTE
- 800 gr pulpa de curcan dezosata
- 2 morcovi taiati fasii
- 250 gr cascaval razuit
- usturoi pisat, iaurt
- 25 gr unt
- sare, piper, oregano, salvie
PLAN DE LUCRU rulouri de curcan
- taiem curcanul si il batem ca pentru snitele
- condimentam fiecare bucata, iar apoi presaram peste ea morcov si cascaval
- rulam si pe fiecare rulou asezam unt si salvie
- bagam in cuptorul incins la 180 de grade si lasam pentru aproximativ 40 de minute (pana se rumenesc)
- am servit rulouri de curcan cu cartofi la cuptor si cu un sos de iaurt si usturoi
- Carnea de curcan poate fi introdusă, la început, la mesele de prânz în meniul bebeluşului iar pe măsură ce va creşte, va putea fi adăugată şi în preparatele pentru cină. Aceasta poate fi asociată cu legumele folosite în prepararea supelor, morcovi, ardei, ţelină, dovlecei sau se poate combina foarte bine şi cu fructele: mere, caise. Ulterior, după ce sistemul digestiv o tolerează mai bine, poate fi combinată şi cu cereale.
Pentru a creşte sănătos şi echilibrat este necasar să existe carne în alimentaţie iar copiii au nevoie de proteinele din carne pentru dezvoltarea armonioasă a creierului şi musculaturii lor. Fiind în topul listei ca recomandare în alimentaţia copiilor şi adolescenţilor carnea de curcan este o excelentă sursă de proteine, cu un conţinut redus de grăsimi, bogată în vitamina B şi zinc, a scris csid.ro.
Maria Udrea
mai 6, 2015 @ 06:51
Cat de bune trebuie sa fie rulourile tale!
Gabriela
mai 6, 2015 @ 23:05
Bieții curcani! :)) Foarte bune rulourile!