Din ciclul deserturilor foarte ușor de preparat, vă prezentăm rulada cu gem de caise. Desigur, puteți folosi orice gem doriți. Rețeta nu se schimbă.
Ce îţi trebuie pentru o ruladă (poza 1)
– 4 ouă
– 100 gr de zahăr pudră
– 4 linguri de făină
– 2 plicuri de zahăr vanilat
– un borcan de gem de caise
– esenţă de rom.
Plan de lucru:
– se separă albuşurile de gălbenuşuri (poza 2)
– batem albuşurile spumă cu mixerul, 3 minute la viteză mică, după care la viteză mare până obţinem obţinem o spumă care nu cade dacă întoarcem castronul (poza 3)
– adăugăm zahărul pudră şi zahărul vanilat peste gălbenuşuri (poza 4) şi omogenizăm cu mixerul (poza 5)
– Amestecăm gălbenuşurile cu albuşurile folosind o lingură de lemn (poza 6), iar apoi adăugăm făina și mixăm (poza 7). Picurăm și esenţa de rom (poza 8 ). Omogenizăm cu mixerul şi întindem compoziţia în tavă (poza 9)
– băgăm tava la cuptor circa 20 de minute, până când compoziţia se rumeneşte (poza 10).
– Întindem gemul de caise și rulăm cu foaia de copt (poza 11)
– poftă bună!
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 7 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
gabriela
octombrie 17, 2010 @ 13:37
super…i-mi place foarte mult mai ales cu gem de capsuni!yammy,yammy!
Irina
octombrie 17, 2010 @ 19:08
Si mie imi plac ruladele, intr-adevar se fac usor si au intotdeauna succes.
alina
octombrie 19, 2010 @ 12:23
Delicios.Mi-ai starnit interesul.
marcu petruta
august 10, 2013 @ 14:36
FOARTE USOR DE FACUT SI TOT ODATA FOARTE BUNA
hapleablog
august 10, 2013 @ 18:57
Sa va fie de bine!!!