ROSII SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE TOCATA

Profitati de rosiile mari de gradina cat inca se mai gasesc in piata. Iata in ce combinatie delicioasa pot intra…

Ce iti trebuie  (poza 1)
– 4 rosii mari (6 mai mici)
– 4-6 ardei mai mici
– 500 gr carne tocata (vita si porc, tocata in casa de preferat)
– 2 cepe mici
– 1 lingura pasta de rosii (bulion)
– 1ou
– 1 legatura patrunjel
– 1 ceasca de orez (fiert )
– parmezan (pt presat deasupra)
– 100 ml ulei (pt pus in tava in care facem ardeii si rosiile)
– sare, piper, condimente dupa preferinte

Plan de lucru:
– Tocam marunt ceapa, apoi o calim(poza 2). Adaugam carnea tocata si o calim, apoi adaugam bulion si condimente. Mai lasam 5 minute pe foc (poza 3), apoi adaugam si orezul fiert. Amestecam si luam de pe foc (poza 4).
– Spalam si scoatem miezul rosiilor si cel din ardei. Le scurgem bine de apa (eventual le uscam cu ajutorul unui servetel) (poza 5).
– Amestecul luat de foc se pune intr-un bol, apoi il amestecam cu patrunjelul tocat marunt, cu oul si, dupa gust, mai punem daca dorim pasta de rosii (pozele 6 si7).
-Umplem rosiile si ardeiul cu aceasta compozitie, apoi presaram parmezanul (poza 8 ) si asezam si capacele. Asezam rosiile si ardeii intr-un vas in care am pus apa (pana la jumatatea lor), ulei si miezul rosiilor, tocat marunt.
–  Lasam la cuptor 45 minute (poza 9)
– Servim simpli sau cu smantana (poza 10 ).

Timp de preparare: 80 minute (cu tot cu timpul de coacere)
Pret: 25 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


12 Comments
DiaMar bucataria galbena

august 27, 2012 @ 20:05

Reply

Ardeii umpluti sunt preferatii mei.

alinutzika

august 27, 2012 @ 21:34

Reply

te asteapta o leapsa la mine pe blog. Daca iti face placere, te rog sa o ridici.

Liana Toma

august 28, 2012 @ 00:40

Reply

Mmm, o portie de nerefuzat!!

Poliana

august 28, 2012 @ 05:08

Reply

Eu prefer rosiile umplute, nu stiu de ce dar cu ardeii nu ma impac foarte bine. Insa toate aprecierile mele pentru cine ii face!

prajituricisialtedulciuri

august 28, 2012 @ 05:58

Reply

Chiar rosii umplute de acest fel nu am facut, e timpul sa incerc! Arata bine!!!

coco

august 28, 2012 @ 07:12

Reply

chiar iubesc mancarea asta !

Top cuisine avec Lavi

august 28, 2012 @ 08:57

Reply

Cina m-a pus sa ma uit la aceasta !!!!! Si e si ora pranzului! Delicios!

Laura Nechita

august 28, 2012 @ 11:23

Reply

O mancare foarte buna, si foarte aromata 😉

Simona

august 28, 2012 @ 17:47

Reply

O portie dubla, te rog! :)) Din pacate eu nu prea fac… al meu nu mananca, asa ca ma servescd e unde pot.. mama, soacra, prieteni :))

adela zilahi

august 28, 2012 @ 19:34

Reply

Imi place la maxim!!

Timea

august 29, 2012 @ 11:53

Reply

Buna mancare ai facut!

Mare Maria

august 30, 2012 @ 09:10

Reply

Ce bunatate!!!!!! Imi place la maxim!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020