Un tort abslout delicios. Desi presupune si ceva munca, credeti-ne, merita incercat.
INGREDIENTE pentru cele doua foi
- 10 oua
- 200 gr zahar
- 5 linguri faina
- 5 linguri gris
- 5 linguri cacao
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 50 ml lapte
- 270 ml ulei
- 1 praf de sare (pt batut albusurile spuma)
Pt crema:
- 1 1/2 cutie crema de lapte DeLatte (lapte condesat indulcit)
- 600 ml frisca
- 150 ml lapte
- 1 1/2 pliculet gelatina (15 gr)
Pt glazura 1 (de la mijlocul prajiturii):
- 180 gr ciocolata dark
- 100 gr unt
- 2 linguri apa
- 3 linguri ulei
Pt glazura 2 (ornat prajitura):
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 50 gr unt
- 125 ml frisca lichida
PLAN DE LUCRU tort kinder pingui:
- preparam foile (blatul).Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat
pana amestecul devine o crema densa.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
- Adaugam la crema de galbenusuri, pe rand, faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam cu un tel, apoi presaram cacao,
grisul.
Incorporam laptele
si, treptat, uleiul.
- Compozitia se amesteca cu albusurile spuma,
cu ajutorul unui tel.
- Aceasta compozitie se imparte in doua
si coacem pe rand fiecare foaie, intr-o tava de dimensiuni 40×30 cm, tapetata cu foaie de copt.
Lasam la cuptorul incins aproximativ 10-12 minute , la 160 grade.
La fel procedam cu cea de-a doua foaie. Lasam blaturile sa se raceasca. - Preparam glazura de la mijlocul prajiturii. Punem ingredientele intr-un vas ,
le amestecam pe foc pana se topesc, fara a ajunge la punctul de fierbere.
Lasam sa se raceasca.Pentru prepararea cremei: punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece. Lasam 10 minute
. Intre timp, batem frisca (cu intaritor de frisca daca este cazul). Amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte ,
iar restul de 100 ml lapte se incalzeste (atentie, fara a fierbe) si se dizolva gelatina.
- Turnam in amestecul de lapte condesat. Aceasta se incorporeaza usor cu o lingura de lemn in frisca batuta .
- Lasam crema la rece 30 minute, cat sa se intareasca un pic (amestecam crema la interval de 10 minute, de jos in sus ). Intindem jumatate din crema peste prima foaie de blat.
Intindem glazura care s-a racit,
apoi restul de crema.
Asezam blatul 2
- Preparam glazura cu care imbracam tortul. Topim pe baie de apa ingredientele si obtinem glazura.
Ornam tortul.
- Deznodamantul este unul delicios! Asa cum am spus, merita efortul depus!
- Pofta mare pentru tort kinder pingui!