Un tort abslout delicios. Desi presupune si ceva munca, credeti-ne, merita incercat.

INGREDIENTE pentru cele doua foi

  • 10 oua
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
  • 1 praf de sare (pt batut albusurile spuma)

Pt crema:

  • 1  1/2 cutie crema de lapte DeLatte (lapte condesat indulcit)
  • 600 ml frisca
  • 150 ml lapte
  • 1  1/2 pliculet gelatina (15 gr)

Pt glazura 1 (de la mijlocul prajiturii):

  • 180 gr ciocolata dark
  • 100 gr unt
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri ulei

Pt glazura 2 (ornat prajitura):

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 125 ml frisca lichida

PLAN DE LUCRU tort kinder pingui:

  1. preparam foile (blatul).Separam albusurile de galbenusuri. Mixam  galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat tort kinder pingui 2pana amestecul devine o crema densa. tort kinder pingui 3Batem albusurile spuma cu un praf de sare.tort kinder pingui 4
  2. Adaugam la crema de galbenusuri, pe rand, faina amestecata cu praful de copt. tort kinder pingui 5Amestecam cu un tel, apoi presaram cacao, tort kinder pingui 6grisul. tort kinder pingui 7Incorporam laptele tort kinder pingui 8si, treptat, uleiul.tort kinder pingui 9
  3. Compozitia se amesteca cu albusurile spuma,tort kinder pingui 10 cu ajutorul unui tel.
  4. Aceasta compozitie se imparte in douatort kinder pingui 11si coacem pe rand fiecare foaie, intr-o tava de dimensiuni 40×30 cm, tapetata cu foaie de copt. tort kinder pingui 12Lasam la cuptorul incins aproximativ 10-12 minute , la 160 grade.tort kinder pingui 13
    La fel procedam cu cea de-a doua foaie. Lasam blaturile sa se raceasca.
  5. Preparam glazura de la mijlocul prajiturii. Punem ingredientele intr-un vas ,tort kinder pingui 15 le amestecam pe foc  pana se topesc, fara a ajunge la punctul de fierbere. tort kinder pingui 15Lasam sa se raceasca.Pentru prepararea cremei: punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece. Lasam 10 minutetort kinder pingui 18. Intre timp, batem frisca (cu intaritor de frisca daca este cazul). Amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte , tort kinder pingui 19iar restul de 100 ml lapte se incalzeste (atentie, fara a fierbe) si se dizolva gelatina.
  6. Turnam in amestecul de lapte condesat. Aceasta se incorporeaza usor cu o lingura de lemn in frisca batuta .tort kinder pingui 20
  7. Lasam crema la rece 30 minute, cat sa se intareasca un pic (amestecam crema la interval de 10 minute, de jos in sus ). Intindem jumatate din crema peste prima foaie de blat. tort kinder pingui 21Intindem glazura care s-a racit, tort kinder pingui 22apoi restul de crema. tort kinder pingui 23Asezam blatul 2 tort kinder pingui 24
  8. Preparam glazura cu care imbracam tortul. Topim pe baie de apa ingredientele si obtinem glazura.tort kinder pingui 26Ornam tortul.tort kinder pingui 27
  9. Deznodamantul este unul delicios! Asa cum am spus, merita efortul depus!
  10. Pofta mare pentru tort kinder pingui! tort kinder pingui 28