Simţiţi cum plouă cu săgeţi?
Cupidon parcă-a-nnebunit!
De Valentin şi Dragobete
Vedem cine-i îndrăgostit.
Prepararea unui tort
O probă ar putea să fie.
Prea dificil? Luaţi-o treptat
Puteţi să preparaţi felie cu felie.
INGREDIENTE pentru blat
- 5 oua
- 150 gr faina
- 200 gr zahar
- 150 gr unt
- 150 gr ciocolata (am combinat ciocolata cu lapte cu cea neagra)
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
Pt crema:
- 500 gr mascarpone
- 250 ml frisca
- 200 gr lapte condesat
- 3 linguri zahar pudra
PLAN DE LUCRU tort de ciocolata
- Topim ciocolata pe baie de apa.
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare.
- Separat in alt bol mixam untul, apoi adaugam zaharul si ciocolata topita (mixam in continuu). Adaugam si mixam rand pe rand galbenusurile, apoi presaram faina amestecata cu praful de copt.
- Adaugam spuma de albusuri peste acest amestec si omogenizam cu o spatula de plastic (silicon) . Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma (diametru 24cm) tapetata cu hartie de copt.
- Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii .
- Pregatim crema. Mixam smantana pana obtinem frisca, spre final adaugam si zaharul .
- Separat mixam mascarponele, adaugam laptele condensat si mixam. Adaugam frisca batuta peste aceasta crema si omogenizam cu o spatula. Am obtinut crema.
- Blatul de tort il taiem pe jumatate. Punem jumatate din crema intre foi, iar cu restul de crema imbracam acest minunat tort de ciocolata.
- Sa fiti iubiti!