Odată cu sosirea anotimpului călduros, e timpul să punem gecile la naftalină și să scoatem cămășile și rochițele. Dar, ce ne facem cu kilogramele?
Iarna a fost prielnică pentru preparatele grele din carne de porc. Practic, nu există persoană care să fii sărbătorit Crăciunul fără să fii câștigat puțin în greutate. În acest aspect, nu suntem singure. Dar, acum că vara se apropie, nu doar aspectul, ci și sănătatea, ne impun o schimbare de regim. În acest sens, Podravka are un pont: carnea de găină!
Gust perfect, fără grăsime
Bogat în proteine, dar sărac în grăsimi, nu e de mirare că puiul a devenit cărnea folosită cel mai des. Combinațiile aproape infinite în bucătărie, dar și ușurința cu care este preparată, fac din carnea de găină o soluție rapidă și gustoasă pentru orice masă. Fie că vrei să gătești pentru toată familia sau doar să-ți faci o cină rapidă, nu uita să adaugi Vegeta Gust de Găină pentru a da mâncării o savoare spectaculoasă.
Amintește-ți doar de supele de găină ale copilăriei și cum mirosul lor bogat umplea toată casa. De la tocănițe și ostropeluri, la mâncăruri chinezești sau aromatele feluri indiene, toate folosesc, în special, carnea de pui.
Dacă tot e primăvară, poate ai poftă de un grătar. De ce nu înlocuiești micii și ceafa de porc cu niște pulpe sau piept de pui? Și dacă tot le faci, de ce nu mai adaugi câteva legume pe grătar? Combină-le apoi în apă cu sare și puțin Vegeta Gust de Găină pentru a obține o saramură delicioasă. Podravka îți garantează că va fi mult mai interesantă și mai sănătoasă decât micii cu muștar.
Ostropelul la tigaie, cea mai simplă rețetă
Tradițional, ostropelul se face cu pulpe sau cu bucăți mari de piept de găină. Însă, dacă tai pieptul cubulețe, mâncarea va fi gata mai repede și, evident, va fi mai ușor de consumat. Asezonează puiul cu sare și piper. În rest, ai nevoie de roșii tăiate cuburi (dacă sunt roșii cherry pot fi tăiate în două sau patru bucăți), usturoi zdrobit și, opțional, ardei capia tăiat felii.
Rumenește bine puiul în ulei de măsline, apoi scoate-l din tigaie. În același ulei, adăugă roșiile și ardeiul. Odată ce se formează un sos, pune puiul înapoi, alături de usturoi și amestecă bine. Dacă ți se pare că sosul este prea uscat, mai poți adăuga niște suc de roșii, deși noi îți recomandăm să folosești puțin vin alb demisec pentru un gust ideal. Acum poți adăuga o lingură de Vegeta Gust de Găină, iar când mâncarea este aproape gata, decoreaz-o cu pătrunjel sau cu busuioc.
Dacă tradițiile sunt pe gustul tău, ostropelul poate fi servit cu mămăliguță.
Mese sănătoase pentru zile călduroase
Vara nu ne obligă doar să arătăm bine, dar și să ne apărăm de caniculă, printr-o alimentație sănătoasă. Alegerea cărnii slabe de găină este doar primul pas. Orice masă ar trebui să fie însoțită de o salată din legume proaspete, iar fructele ar trebui să înlocuiască prăjiturile, la desert.
Nu săriți peste nicio masă principală și nu pierdeți nicio oră din cele opt de somn. Astfel, vă veți putea bucura din plin de vară. Chiar și timpul petrecut în bucătărie cu Podravka va fi un prilej de distracție.