Şi-altă dată, şi-altă dată
O s-o facem şi mai lată
Când n-o fi post, pe deasupra
Vom răzui ciocolată…
INGREDIENTE
PLAN DE LUCRU scovergi de post
- Amestecam doua linguri de faina cu drojdia, cu sarea si cu niste apa calduta Rezulta o “bila” de aluat, pe care o lasam la dospit aproximativ un sfert de ora
- bila de aluat dospit este apoi amestecata cu restul de faina, cu uleiul si cu restul de apa calduta Framantam bine pana se formeaza un aluat Lasam aluatul la dospit cam o jumatate de ora.
- impartim aluatul in mai multe bile. Intindem fiecare bila cu sucitorul
- rumenim scovergile pe ambele parti in ulei foarte bine incins
- scovergi de post merg de minune cu gem
Postul Crăciunului, al doilea ca importanţă după postul Paştilor, începe în 15 noiembrie şi se încheie în 24 decembrie, în cele 40 de zile, cei care postesc pot mânca doar produse vegetale, fără carne şi produse lactate, iar în toate zilele de sâmbătă şi duminică au dezlegare la peşte.
Pentru că în post sunt interzise cu desăvârşire carnea, ouăle şi lactatele, care reprezintă hrana de bază în cea mai mare parte a anului, persoanele care vor ţine tot postul trebuie să consume alimente bogate în proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale de care este nevoie atât pentru sănătatea organismului cât şi pentru randamentul în activităţile de zi cu zi. În post, ai grijă să mănânci între 48 şi 60 grame de proteine zilnic, care să constituie în jur de 15%-20% din numărul total de calorii consumate în fiecare zi, a scris romaniatv.net.