Încă o dată ambasadorul Vegeta, Chef Liviu Balint, cucereşte bucătăriile româneşti cu o reţetă fresh care-ţi va desfata simţurile.

Pentru că tot mai des ne confruntăm cu probleme de timp şi alegem cea mai la îndemână alternativă în locul celei mai sănătoase, Chef Liviu Balint îţi propune să nu renunţi la obiceiurile tale sănătoase de alimentaţie ci – mai degrabă – să alegi inovaţia şi creativitatea în bucătărie.

Primăvara ne răsfaţă cu miresme proaspete, verdeţurile abundă în pieţe, legumele ne zâmbesc colorate de pe rafturi şi ne îmbie ademenitor să le luăm acasă. De ce n-am face-o? Chiar dacă n-ai timp să treci pe la piaţă atât de des precum ai vrea, poţi să să te aprovizionezi în weekend (sau în orice altă zi liberă pe care o ai) şi să optezi pentru gătitul eficient, acasă. Este mult mai sănătos decât să alegi mâncarea de tip fast food.

Sezonul acesta se “poartă” mâncarea gătită rapid şi ingredientele alese pe sprânceană, iar Chef Liviu Balint dă tonul acestui stil, pentru că îţi propune să alegi nişte ingrediente simple – dar care împreună pot da un rezultat grandios. Nu intra în panică, nu trebuie să cucereşti juriul, trebuie doar să-i răsfeţi pe cei dragi şi asta vei reuși cu siguranţă.

Reţeta primăverii vine în culori pastelate şi seduce instantaneu!

Carismaticul nostru Chef îţi propune să încerci dovelacul plăcintar de îndată ce s-a împrietenit cu ceapa şi crema de brânză. Dar stai, mai e ceva. Reţeta va atinge apogeul gustului doar dacă o ornezi cu seminţe de dovleac coapte în cuptor şi parfumate cu ulei trufat, apoi asezonate cu bacon crocant.

De ce ai nevoie, dacă găteşti pentru două persoane? (în cazul în care se anunţă şi alţi musafiri, orientează-te şi dublează cantităţile. Totuşi, dacă încerci reţeta pentru prima oară, ar fi mai bine să respecţi pe cât posibil cantităţile propuse de Chef Liviu Balint).

Asigură-te că ai în bucătărie: 300 g dovleac plăcintar ; 100 g cartofi; 70 g ceapă; un plic de Vegeta Naturella. Să nu-ţi lipsească nici: 60 g unt; 50 g smântână pentru gătit; 10 g sare; 150 g de bacon; aproximativ 5 g ulei de trufe şi, bineînţeles 10 g de seminţe de dovleac.

Dovleacul plăcintar se curată, se spală şi se taie cubuleţe de mărimea unui deget. Ia fiecare bucată de dovleac şi îmbrac-o într-o fâşie subţire de bacon, apoi aşează toate bucăţile într-o tavă bine unsă cu unt. Le laşi la cuptor până când bacon-ul se rumeneşte şi aromele te îmbie spre degustare. Într-un alt vas căleşti puţin ceapa, adaugi cartoful răzuit, smântâna pentru gătit şi condimentezi totul cu Vegeta Naturella. Poţi completa cu apă, dacă timpul de gătire al cartofului este mai mare. Ideal ar fi ca toată această compoziţie să scadă până se omogenizează sosul, iar cartofii se rumenesc niţel.

Să nu uităm de seminţele de dovleac – pe care le pui pur şi simplu într-o tavă (ne-unsă) şi le laşi la cuptor câteva minute, cât să capete aroma aceea delicioasă. Le stropeşti cu puţin ulei de trufe şi – când acestea sunt gata, le foloseşti pentru a decora bunătăţile deja preparate. Lasă aromele să se îmbine delicat înainte să deguşti din fiecare. Timpul de gătire nu este mare, iar ingredientele sunt uşor de găsit şi nu sunt pretenţioase la preparare.

Dă-ţi voie să guşti aromele primăverii!