Prăjitura-i răsturnată,
Dar ce spun stă în picioare:
Pară cu amăruie ciocolată
E o combinație fermecătoare
INGREDIENTE
- 4 oua
- 130 gr faina
- 100 gr zahar tos
- 3 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 100 gr fulgi de ciocolata (sau 100 gr ciocolata dark tocata marunt)
- 5 pere medii
PLAN DE LUCRU prajitura rasturnata
- curatam si scoatem cotorul perelor, pe care le taiem pe jumatate, longitudinal. Asezam perele intr-un vas termorezistent uns cu unt(diametru de 22 cm) .
- Bagam la cuptor pentru aproximativ 20 minute . Scoatem perele din cuptor, scurgem zeama lasata, apoi „umplem” ficare jumatate de para cu cate o bucata de ciocolata.
- Pentru prepararea blatului, separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat”.
- mixam galbenusurile cu uleiul, apoi le incorporam in spuma de albusuri. Presaram faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu o spatula
- Adaugam ciocolata tocata marunt
- Turnam compozitia peste perele coapte
- bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru apoximativ 30 de minute, apoi mai lasam la cuptor circa 15 minute la 160 grade. Verificam cu testul scobitorii. Rasturnam prajitura calda pe un platouAm presarat fulgi de ciocolata peste prajitura intoarsa cu pere.
- pofta buna!
- Delicioase şi parfumate, perele conţin cantităţi importante de vitamine benefice organismului şi sistemului imunitar. Pe lângă apă şi vitaminele A, B şi C, aceste fructe mai conţin săruri minerale, fosfor, calciu, potasiu, fier, elemente care le fac foarte uşor de digerat chiar şi pentru persoanele cu probleme de stomac.
Cuprul şi vitamina C au au acţiune antioxidantă care protejează celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor, ucigând bacteriile şi viruşii, a scris jurnalul.ro.