Ideea de la care am pornit acest blog se regăsește cel mai bine în sloganul „oricine poate fi bucătar la el acasă”. Nu ne dezicem de ea. De-a lungul timpului am reușit să „convertim” în bucătari amatori mulți prieteni care foloseau aragazul din an în Paște. Dacă ai ingredientele și urmezi indicațiile din rețete pas cu pas, este foarte ușor să gătești.

Sunt, însă, și zile în care nu ai timp sau nu ai chef să intri în bucătărie. Dacă s-ar face un studiu, probabil că s-ar constata că 90% dintre noi am trecut prin asemenea momente. Ce ne facem? Ținem post negru sau apelăm la o firmă de catering. Nu e nicio rușine. Sunt bucătari celebri care au comandat mâncare.

Este bine să ai la îndemână contactul unei firme de catering care oferă un meniu divers, folosește ingrediente proaspete, „gătește” pe gustul tău și, cel mai important, despre care știi că respectă cu strictețe normele de igienă.

Ai auzit de foodvibe.ro? Au un concept foarte interesant. Își îndeamnă clienții ca, măcar o dată, să ridice comanda de la sediul lor, pentru a se convinge cât de proaspete sunt ingredientele, cum sunt depozitate, pentru a-i cunoaște pe bucătari și pentru a vedea utilajele profesionale și în ce condiții este gătită mâncarea.

Meniul este inspirat din marile bucătării ale lumii precum cea italiană, franțuzească, austriacă, indiană sau mexicană, fiind respectate rețetele originare. Poți comanda: supe, feluri principale (te invit să încerci puiul korma), 15 tipuri de pizza, paste, burgeri, salate, deserturi, băuturi.

Nu știm alții cum sunt, dar nouă ne lasă gura apă când ne uităm la pozele postate pe pagina lor de Facebook. Intră și tu și vezi ce delicii poți mânca atunci când nu ai timp să gătești.