Terasele/restaurantele parcă au ceva „personal” cu cei care nu consumă alcool. În general, este mult mai ieftin să bei bere decât apă, sucuri răcoritoare, limonadă etc. Am fost nu demult la restaurantul „Cocoșu Roșu” din Militari. Un restaurant decent, cu mâncare bună și servire ok. Cu o terasă plăcută, plină mai tot timpul. Parcurgând meniul, am observat din nou acest raport (spun eu nefiresc) între prețul băuturilor alcoolice și cel al băuturilor non-alcoolice. O bere bună la jumătate costa 7 lei. O sticlă de 750 ml cu apă plată costa 15 lei. Adică un litru de bere este mai ieftin decat 750 ml de apă plată!

Terasele parcă vor să devenim alcoolici. Sună ca o glumă, dar e prea tragic ca să fie comic. E un „lux” să nu fii consumator de bere. Logica acestei politici de prețuri mă depășește, mai ales că, în magazine, apa este mult mai ieftină decât berea, iar costurile de achiziție pentru terase/restaurante sunt direct proporționale cu cele din magazine. Ok, berea deshidratează și probabil ei se gândesc că, după o bere, simți nevoia să bei o altă bere și tot așa… e o strategie. O strategie care îți lasă un gust amar. Precum berea…