Când spunem „desert” ne gândim „zahăr”, nu-i așa? Prin definiție, desertul ridică glicemia. Dar pentru că definițiile sunt făcute pentru a fi încălcate, vom demonstra în zilele următoare că putem savura dulciuri fără să dăm fuga la glucometru ca să vedem dacă am depășit sau nu limita zahărului din sânge. Provocarea a fost lansată de Laboratoarele Remedia, care ne-a pus la dispoziție, printre altele, un ingredient revoluționar: Green Sugar!

Potrivit partenerilor noștri, acesta este singurul îndulcitor 100% natural recomandat de Societatea de Nutriție din România, cu gustul stabilizat (care nu modifică nici aroma și nici savoarea alimentelor pe care le îndulcește). Green sugar este obținut din doar două ingrediente: extractul de Stevia rebaudiana (obtinut prin oparire) și eritritol (obținut din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis).

În această primăvară a fost lansată campania Green Sugar Cuburi – tot cu 0 calorii și cu 0 indice glicemic, dozat perfect pentru a îndulci cana sau paharul cu băutură preferată, fie ea rece sau caldă, căci Green Sugar nu își schimba nici gustul și nici componența la temperaturi ridicate sau scăzute.

Consumul de Green Sugar are reale beneficii asupra organismului, prin efectele extractului de stevie:

– mentine echilibrul glucozei in sange;
– stimulează secreția de insulină;
– reglează mecanismul gastro intestinal;
– stimulează activitatea cerebrală;
– scade pofta de dulce și pofta de mâncare;
– reglează tensiunea arterială;
– scade nevoia de fumat;
– are acțiune anitibacteriană și antifungică;
– nu produce carii;
– nu prezinta riscul cancerigen al îndulcitorilor sintetici.

În plus, Green Sugar nu fermentează și este recomandat persoanelor care suferă de diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil și colita de fermentație. În cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiana creează o senzație de sațietate, având o acțiune dublă asupra centrului foamei din creier și asupra terminațiilor nervoase din stomac!