Dacă eşti mucho hămesitas,
Rezolvă cum se face-n Mexic:
Pune pe masă un fajitas
Şi-un pahar de tequila mic.
INGREDIENTE
- 400 gr pulpa de vita (taiata fasii subtiri)
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 1 ardei verde
- 2 cepe medii
- 1 ardei iute
- condimente mexicane (tabasco)
- 4 tortilla
- sare, piper
pentru marinat carnea
- 3 linguri ulei de masline
- sare, piper, boia dulce
1 lingura pasta curry
PLAN DE LUCRU fajitas de vita
- Taiem carnea fasii subtiri, apoi o marinam in ingredientele precizate mai sus. Lasam macar o ora la frigider
- Taiem julien ardeii si ceapa
- Calim carnea pana cand isi schimba culoarea
- scurgem de ulei si scoatem pe o farfurie
- Calim ceapa si ardeii la foc foarte iute, amestecand in continuu
- apoi adaugam carnea
- Condimentam si lasam pe foc cat sa se intrepatrunda gusturile. Amestecati in continuu la flacara mare, pentru ca legumele sa nu isi lase apa. Vor fi “al dente”
- Servim cu sos salsa si cu tortilla
- Fajitas de vita este gata. Pofta buna !!!
- Contrar credintei populare, nu toata mancarea din Mexic este picanta, a scris tuktuk.ro. Ardeii iuti sunt folositi pentru a da savoare mancarii si pentru mai multa intensitate a sosurilor – ‘moles’ si ‘pipiáns’ – si sunt apreciati mai mult pentru gustul lor deosebit decat pentru cat de picanti sunt. Dar ai grija totusi: multe mancaruri pot fi in anumite cazuri extrem de picante. O regula spune ca daca ardeii iuti sunt gatiti pe post de sos in mancarea respectiva, ei au tendinta de a nu fi asa iuti, dar daca sunt preparati pe post de salsa sau condimente, ei pot fi foarte picanti.
Alte ingrediente care dau mancarii mexicane savoarea sa clasica sunt condimentele precum scortisoara, cuisoarele si chimenul si ierburile precum cimbru, oregano, coriandru si ‘epazote’.