Mărturisesc că mi-a plăcut primul „episod” din show-ul culinar „Bucătari la cuțite”, de luni. Cei trei jurați – Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea – sunt lăsați de formatul emisiunii să își etaleze simțul umorului. Să facă glume, să facă mișto unul de altul, să aibă reacții care să descrețească fruntea privitorului. Nu le stătea bine în postura de tirani.

Dar, dacă te uiți la un program pe teme culinare, te aștepți ca și componenta gastronomică să aibă o pondere importantă, nu doar show-ul. Vrei să rămâi cu ceva. De aceea a avut succes „Cireașa de pe tort”. Era prezentat – chiar dacă pe scurt – și felul în care erau preparate rețetele. Concurenții își împărtășeau experiența. Horia Vârlan comenta și spunea de ce este bine să faci într-un fel și nu îl altul, ce rol aveau unele ingrediente, ce smântână poți folosi dacă vrei să și fiarbă etc. Era ca un curs de bucătărie.

Show cu alifie

Ei bine, am „divorțat” de „Bucătari la cuțite” marți, după ce jurații au hotărât că trebuie să meargă mai departe un tânăr (despre care în primă instanță am crezut că e retardat) care a gătit mâncare de conopidă. Nici măcar o mâncare bună, dacă e să analizăm reacțiile inițiale ale celor trei. Poreclit „Alifie”, băiatul cu mâinile tatuate de la încheieturi până la umăr s-a calificat pentru faza următoare doar pentru că e diferit de ceilalți: pentru că își câștigă existența din pariuri, pentru că de multe ori bea până nu mai știe de el, pentru că poartă ochelari de soare chiar și într-un studio de televiziune, pentru că are atitudine de șmecheraș, pentru că își bagă picioarele în tot ce e convențional, pentru că îi plac femeile mature, pentru că se visează un boschetar tibetan, pentru că au venit din America „să îi ia reportaje” încă de când era în clasa a IV-a. Deci producătorii îl iubesc. Își freacă mîinile gândindu-se ce audiență o să facă.

Dacă e show, show să fie, nu? Ce invenție bună e telecomanda! La un sfert de secundă după ce „Alifie” a primit acceptul de a merge mai departe, am schimbat canalul. Dacă trebuia să mă deplasez până la televizor, dura probabil 5 secunde.

CLICK AICI dacă doriți să vă oripilați.