O reteta recomandata de Jamie Oliver 🙂
INGREDIENTE
- 1 kg conopida
- 1 kg dovleac
- 2 ardei rosii
- 1 ceapa
- o bucata de ghimbir
- curry (praf)
- 2 linguri pasta curry
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita nucsoara
- 500 ml suc de rosii
- 1 ardei iute
- apa cat sa acopere legumele (ca sa fiarba)
- sare
PLAN DE LUCRU curry cu legume
- taiem ceapa marunt, apoi o punem la calit
Adaugam ardeii taiati cubulete, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul tocate marunt.
- Completam cu dovleacul taiat cubulete si conopida desfacuta in buchetele
- Acoperim cu sos de rosii si apa cat sa acopere legumele . Adaugam pasta curry, o lingurita de curry praf, nucsoara, sare dupa gust.
- Lasam sa fiarba 20 minute, pana se fac legumele
- Pofta buna la curry de legume!
Jamie Oliver s-a familiarizat cu tehnicile și ustensilele folosite în bucătărie, tatăl său având un mic restaurant în Cambridge, Anglia. La vârsta de 16 ani, Jamie și-a terminat studiile la Westminster Catering College. A început să lucreze la River Cafe în Londra, unde a și rămas timp de trei ani. A apărut pentru prima oară la televiziune într-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o mare companie de televiziune și invitat să fie protagonistul primei serii din „Naked Chef”, care a avut un uriaș succes.