Pentru cei cu gusturi fine.
Se păstrează-așa frumoși
Timp de multe multe zile
Mânca-i-ar Haplea de covrigi pufoși!

INGREDIENTE pentru aluat

  • 500 gr faina
  • 260 ml lapte
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 50 gr unt la temp camerei
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou + 1 albus
  • 1 praf de sare

INGREDIENTE pentru uns deasupra

  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri de lapte

PLAN DE LUCRU covrigi pufosi

  1. amestecam faina cu zaharul, untul, oul , praful de sare. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut
  2. Framantam pana obtinem un aluat lipicioscovrigi pufosi poza 2
  3. Il lasam la crescut 45 minutecovrigi pufosi poza 3
  4. Din aluat formam 6 mingiute, pe care le intindem intr-o foaie dreptunghiulara.covrigi pufosi poza 4 covrigi pufosi poza 5
  5. Crestam in fasii jumatate din foaie, ca in pozacovrigi pufosi poza 6
  6. rulamcovrigi pufosi poza 7
  7. si inchidem la capat formand un covrigcovrigi pufosi poza 8
  8. asezam cei 6 covrigi pufosi in tava acoperita cu hartie de copt si mai lasam la crescut 15 minutecovrigi pufosi poza 9
  9. ii ungem cu galbenus de ou amestecat cu laptelecovrigi pufosi poza 10
  10. lasam in cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc (aproximativ 20 minute)covrigi pufosi poza 11
  11. pofta buna!

covrigi pufosi poza 12