Pentru cei cu gusturi fine.
Se păstrează-așa frumoși
Timp de multe multe zile
Mânca-i-ar Haplea de covrigi pufoși!
INGREDIENTE pentru aluat
- 500 gr faina
- 260 ml lapte
- 30 gr drojdie proaspata
- 50 gr unt la temp camerei
- 2 linguri zahar
- 1 ou + 1 albus
- 1 praf de sare
INGREDIENTE pentru uns deasupra
- 1 galbenus
- 2-3 linguri de lapte
PLAN DE LUCRU covrigi pufosi
- amestecam faina cu zaharul, untul, oul , praful de sare. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut
- Framantam pana obtinem un aluat lipicios
- Il lasam la crescut 45 minute
- Din aluat formam 6 mingiute, pe care le intindem intr-o foaie dreptunghiulara.
- Crestam in fasii jumatate din foaie, ca in poza
- rulam
- si inchidem la capat formand un covrig
- asezam cei 6 covrigi pufosi in tava acoperita cu hartie de copt si mai lasam la crescut 15 minute
- ii ungem cu galbenus de ou amestecat cu laptele
- lasam in cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc (aproximativ 20 minute)
- pofta buna!
judy
ianuarie 5, 2016 @ 14:15
Le-am facut…..sunt super, mega fantastici !!! Le refac cat de curand !!!