Mania burgerilor a cuprins tot mapamondul. Editorii culinari străbat lumea în lung și în lat în căutarea celor mai delicioși burgeri. Ce meserie și-au ales! Acest fel de mâncare este o expresie a globalizării. Când te duci într-o țară străină și nu ești genul care să experimenteze, ce mănânci? Exact: burger sau pizza.

De obicei, burger-ul este alegerea mai economică. Am fost în primăvară în Valencia și, mereu în goană după obiective turistice, nu m-am interesat de cele mai dichisite restaurante. Când „lovea” foamea, ne salva „Burger King”, unde două meniuri de burgeri cu șuncă afumată costau 5 euro.

Acasă fac foarte rar burgeri, pentru că am totdeauna pe lista de așteptare alte mâncăruri. Când îmi este poftă, apelez la FoodVibe, firma care livrează la domiciliu, despre care v-am mai povestit. Cum se spune… o fotografie face cât o mie de cuvinte, nu? Ca să vă scutesc să citiți 3000 de cuvinte, iată despre ce este vorba:

1. Meniu Cheesy Beef Burger, cu antricot de vită, brânză cheddar, castraveți murați, roșii, salata iceberg, sos barbeque, cartofi prăjiți, salată coleslaw.cheesy-burger-1-600x650

2. Meniu Fresco Beef Burger, cu antricot de vită, rucola, roșii, mozzarella ciliegine, sos pesto, cartofi prăjiți.

fresco-burger-1-600x650
3. Meniu Classic Beef Burger, cu antricot de vită, salată iceberg, roșii, castraveți murați, ceapă rosie, sos calipso, cartofi prăjiți, salată coleslaw.

classic-burger-3-600x650Să vină „Busu”, pentru că e cod roșu de ploaie … în gură. Aș mânca trei, în momentul acesta! Chiar voi mânca, imediat ce va „ajunge” comanda.

Apropo, restaurantele vegetariene au și ele în meniu burgeri preparați din linte, ciuperci, falafel, fasole, quinoa, linte sau alte ingrediente. Pe bune? Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar este ca și cum ai bea țuică fără alcool.