Daruim aceste fursecuri delicioase tuturor celor care savureaza inca povestile cu Mos Craciun.
INGREDIENTE
- 250 gr faina
- 200 gr unt
- 100 gr nuca macinata
- 100 gr zahar pudra
- 1 esenta de vanilie
Pentru decor
- 100gr ciocolata alba
- 100gr ciocolata cu lapte
PLAN DE LUCRU biscuiti cu nuca
- mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adaugam nuca, apoi esenta de vanilie si apoi faina. Framantam pana obtinem o coca. Se lasa la rece pentru o ora.
- Am apelat la “artileria grea” pentru decuparea diverselor forme ale biscuitilor. Astel, coca scoasa de la frigider se intinde cu sucitorul si apoi decupam cu formele. Se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt si lasam la cuptor pana se rumenesc, aproxmativ 15 minute.
- Le decoram cu ciocolata topita pe baie de apa sau in cuptorul cu microunde.
- Savurati biscuiti cu nuca!
Nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.
Cele mai recente studii arată beneficiile nucilor asupra inimii şi a sistemului cardiovascular. Datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, în proporţie de aproximativ 60%, precum şi a potasiului şi magneziului, nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse boli de inimă sau de hipertensiune arterială. Studiile au arătat că acestea reduc nivelul colesterolului „rău”, LDL, din sânge şi întăresc pereţii vaselor de sânge. Astfel, persoanele care consumă aproximativ 30 de grame de nuci de două sau de trei ori pe săptămână au un risc mult mai mic de apariţie a bolilor cardiovasculare. Aşadar, nucile îţi tin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn apariţia atacului cerebral, a scris incomemagazin.ro.