Cine spune că pe căldură nu se beau băuturi alcoolice are doar pe jumătate dreptate. Într-adevăr, alcoolul deshidratează, însă acest „defect” îi este anulat în cocktailuri care te fac să te simți în vacanță chiar dacă săptămâna de muncă abia a început.

Am ales 5 cocktailuri perfecte pentru vară: răcoritoare, amețitoare și ușor de preparat:

1. LIMONADĂ ÎNGHEȚATĂ CU VODKĂ

Ingrediente:
• 5 lămâi tăiate pe jumătate
• 30 ml. de vodkă
• 100 ml. de limonadă roz
• 200 gr. gheață
• mentă





vodka-pink-lemonade-slushies-pinterest-1
e prepară:

• cu o lingură, se îndepărtează pulpa lămâilor.
• se combină în blender limonada, cu vodka și gheața.
• fiecare jumătate de lămâie reprezintă un „cuib” pentru câte o cupă din acest mix dulce-acrișor.
• se decorează cu o frunză de mentă.

2. MARGARITAS „PASIUNE ALBASTRĂ”

Ingrediente:
1. 2 lime în felii subțiri
2. sare
3. 25 ml Curacao albastru
4. 90 ml tequila
5. 90 ml lichior triple sec
6. 30 de ml zeamă de lime
7. cană apă minerală
8. 200 gr gheață

blue-crush-margaritaCum se prepară:
• se „ung” gurile paharelor înalte cu pulpă de lime și cu sare
• se combină Curacao, tequila, lichiorul și sucul de lime și se amestecă bine.
• se completează cu apă minerală și cu gheață
• se decorează cu o felie de lime

3. MIMOZE DIN LIMONADĂ

Ingrediente:
• 2 lingurițe de zeamă de lămâie
• 100 gr zahăr
• 1 lămâie în felii subțiri
• sticlă de șampanie
• 200 ml limonadă sau limonadă roz

gallery-1497975582-delish-lemonade-mimosas-pinCum se prepară:
• se mixează zeama de lămâie cu zahărul
• se ung „gurile” paharelor de șampanie cu lămâie și se presează pe mixtura de zahăr
• se pune o felie de lămâie în fiecare pahar
• se umplu paharele până la jumătate cu șampanie și se completează cu limonadă

4. MOJITO DE ANANAS, COACĂZE ȘI CĂPȘUNI

Ingrediente:
• 100 ml zeamă de lime
• 3 lingurițe de zahăr
• mentă proaspătă
• 25 gr ananas
• 25 gr. căpșuni
• 25 gr coacăze
• 180 ml rom alb
• felii de lime

gallery-1496427033-mojitosthreeways-pin-003Cum se prepară:
• se împarte cantitatea de zeamă de lime în cele trei pahare, în mod egal
• se pun câte o linguriță de zahăr și câte două frunze de mentă pe fundul fiecărui pahar
• se adaugă în pahare ananasul, căpșunile și, respectiv, coacăzele
• cu o lingură de lemn, zdrobim fructele și le amestecăm cu zahărul
• umplem 2/3 din pahare cu gheață, apoi turnăm câte 60 ml. de rom alb

5. TEQUILA SUNRISE

Ingrediente:
• felii de portocală
• zahăr
• 60 ml tequila
• sticlă de șampanie
• 100 ml suc de portocale
• câțiva stropi de grenadine

gallery-1492134903-delish-tequila-sunrise-mimosas-pin-3Cum se prepară:
• ungem gura fiecărui pahar cu pulpă de portocală și o dăm prin zahăr
• turnăm câte 30 ml de tequila și apoi umplem până la jumătate cu șampanie
• completăm cu suc de portocală și cu câteva picături de grenadine
• ornăm cu felii de portocală